jak w każdej części z serii PA , akcja zaczęła się dopiero od połowy filmu, najpierw poznajemy bohaterów, później narasta napięcie, no a potem jatka :) kilka scen naprawdę dobrych, a akcja w kuchni - majstersztyk ! jednak myślę, że twórcy niepotrzebnie idą w stronę czarownic itp. Film po prostu dobry, jak i cała seria. 7/10
I to jest według ciebie film? Rozpoczyna się w 25 minucie i trzeba czekać na następną noc która kamerują bo w dzień nic kompletnie się nie dzieje. Ten film to kompletna pomyłka. Dość już tej serii. DOŚĆ!
Czy ktoś cię zmusza do oglądania? Chyba jesteś masochistą, skoro obejrzałeś wszystkie trzy.
"Trójka" według mnie najlepsza. 9/10.
A czy filmy ocenia się tylko pozytywnie? Obejrzałem wszystkie i wszystkie są słabe. I to jest niby na prawdziwych faktach...
Po pierwsze primo, "prawdziwe fakty" to pleonazm. Nie sądzę, żeby PA był oparty na prawdziwych wydarzeniach.
Po wtóre primo, po cóż się katujesz wszystkimi częściami, skoro najwyraźniej to nie twoja bajka? To w ramach pokuty czy ćwiczeń masochistycznych?
Ile ja razy mam ci powtarzać że oglądałem każdą część po kolei. Seria szła ciągle w dół a po jedynce myślałem że będzie to coś ciekawszego. I skończ pieprzyć o masochizmie . Wypisujesz o nim ciągle bo nie posiadasz człona aby sobie ulżyć? To przestań posądzać o to innych.
Hmmm kolega troche racji ma, ja wylaczylam transformersow po 10 minutach i kolejne czésci mnie juz nie intersuja ... ale ciekawosc ludzka :) wg mnie ta czésc byla najlepsza, a akcja w porownaniu do dwoch poprzednich zaczela sie o wiele szybciej, za co wielkie dzieki dla tworcow :D
A Ciebie ktoś zmusza do komentowania w taki sposób? Krytyka się nie spodobała?
Wnioskując po treści postów, wydajesz się być inteligentniejszym od kontrrozmówcy, ale Twój ton... lekko zaciera to wrażenie.
A propos tych nieszczęsnych "prawdziwych faktów".
Sęk w tym, że autorzy "PA" właśnie takie okoliczności sugerują. Chodzi mi o początkowe wstawki tekstowe, jakoby za udostępnienie materiałów filmowych dziękowali rodzinom zmarłych osób, które pojawiają się na nagraniach. Głupi amerykanin (sic!) nabierze się na wszystko, co mu pokażą na ekranie czy monitorze.
To powiedz mi typie jakie sa lepsze w dzisiejszych czasach oprocz kina azjatyckiego ?? Zreszta po tym co zobaczylem u ciebie najwyzej ocenianego to wydaje mi sie, ze nie mamy o czym gadac ... Wracaj do Harolda I kumara najgorszej 3 czesci, albo do Speeda czy nawet i Wanted. Pewnie jestes cichym wielbicielem Stevena Segala i Chucka Norrisa ...
Po pierwsze trochę szacunku . Po drugie bardzo się mylisz bo nienawidzę Seagala i Norrisa. I po trzecie gówno cie powinno obchodzić jakie ja filmy oglądam i jak je oceniam to mój gust i nie masz prawa go oceniać. A kino azjatyckie jest gówna warte. Nie jestem fanem horrorów i nie obchodzi mnie jakie kino jest lepsze
NIe jestes fanem horrorow, a wchodzisz i oceniasz negatywnie jedne z najlepszych horrorow dzisiejszych miernych czasow dla tego gatunku... Typowa polska zawisc i glupota ... Ja nie ogladam komedii romantycznych ale nie wchodze i nie psuje dobrym filmom z tego gatunku [jesli takowe wogole istnieja] ocen tylko dlatego, ze to nie moj gatunek ... Pomysl troche to nie boli ... O horrorze wiesz tyle co ja o hodowli jedwabnikow ale probojesz grac nie wiadomo jakiego znawce szyderczo pytajac ,, i to ma byc horror ? ,, ... W zyciu widzialem tyle horrorow co ty zapewne wszystkich filmow razem wzietych wiec twoja opinia dla bardziej wtajemniczonych w danym gatunku na pewno sie nie liczy ... Film jest tak dobry, ze nawet ogladajac go w nocy z dziewczyna na 50 calowym ekranie czulem jak z kazda akcja dostaje siwych wlosow ..., a filmy takie jak Hellraiser 1,2 ogladalem bedac samemu w domu majac zalewdie 4 lata ...
Ps. tez jestem fanem United od jakis 16 lat ...
Nie jestem fanem horrorów, ale je oglądam i to dość często. Lubię horrory krwawe i z fascynującą fabułą a w Paranormal Activity nie ma ani tego ani tego. Każdy ma prawo ocenić film i ja wyraziłem na temat tego filmu negatywnego opinię. Nie rozumiem co się tak upierasz. Ludziom się ten film nudzi i nic na to nie poradzisz
Z fascynujaca fabula sa filmy psychologiczne, dramaty, thrillery jak butterfly effect, time machine, hotel starfish, memento.
Horror ma przedewszystkim straszyc, a pranormal robi to bezblednie ...
Faktycznie patrzac na ocene jaka dales bajce dla dzieci ,,Zejscie,, ktora bardziej mi przypomina ,,Wladce Pierscieni,, i tego wychudzonego, niebieskiego luda, ktory gonil za tym pierscieniem niz horror to dalsza korespondencja jest zbedna.
Tak pozatym jak bardzo zlozona fabula jest w ,,Smakoszu,, dla ciebie, ze zasluguje on na tak wysoka ocene w porownaniu z ,,Paranormal Activity 3,, ?? ,,Smakosz,, wogole nie straszy tylko ma fajny klimat natomiast fabula jest w nim rownie dupna jak w sadze PA i nie ma co porownywac obu tych filmow do dziel chociazby Lovecrafta ...
Człowieku ogarnij się już z tym filmem. Jak tak bardzo srasz w gacie na nim to czemu go na 10 nie oceniłeś? Wymień wady tego filmu które według ciebie w nim występują. Każdy film ma fabułę ale w każdym jest inny poziom jej rozbudowania. Paranormal w każdej części fabuła jest ta sama. Duszek nawiedza drzwi , patelnie , okna i ludzi. W Oszukać Przeznaczenie też niby fabuła jest taka sama ale tam coś się dzieje . Krew, flaki , efekty specjalne. Tu nic nie ma. Ten film mnie w ogóle nie rusza. Masz albo słabą psychikę albo po prostu jesteś baba i tyle w temacie.
Tak jestem baba, ktora w wieku 4 lat ogladala takie filmy jak Hellraiser 1,2, Lsnienie, Siedem Bram Piekiel, Zombie Death House bedac sam w domu, a takie filmy jak Nightmare On Elm Street byly zawsze [nawet jako szczyla co ledwo wyrosl od kolosyki] dla mnie komediami ... gdzie inni w podobnym wieku sraliby po gaciach na sam widok Kruegera ...
Po drugie jak moge miec slaba psychike skoro w zyciu widzialem wiecej horrorow niz ty wszystkich filmow razem wzietych ... jestem tego swiecie przekonany ...
Odnosnie pytania czemu nie ocenilem go na 10 heh. Chlopie sa o wiele lepsze horrory na swiecie niz ten co nie znaczy ,ze ten jest zly. Wrecz przeciwnie jak na obecne czasy jest bardzo dobry ale jak sam wczesniej wspomiales fabula w tym filmie nei jest tak rozbudowana jak chociazby w wielu znakomitych horrorach, ktore stawiam wyzej niz ten. Na pewno film nie zasluguje na 2 jak od ciebie, natomiast 6-7-8 jest jak najbardziej sprawiedliwe ...
Ide tez sie wyglupic i dac 1/10 Haroldowi i Kumarowi 3 bo uwazam ten film za pedalska kiche w porownaniu do jedynki, w ktorej teksty byly przednie. Jak szales co to szalec ...
ps Ciekaw tylko jestem co w fabule Harolda I Kumara 3 bylo tak wspanialego ze dostal on od ciebie 10/10 ??
Czy to 15 w twoim nicku mowi o tym ile masz lat ... Patrzac na te bajki, ktore ogladasz o wiewiorkach czy kurczakach to chyba tak ... widac jaki z ciebie ,,MAN,,, a ze mnie baba hehe ... Daj se spokoj i nie osmieszaj sie wiecej.
Weź pod uwagę kiedy założyłem te konto. Gdybym mógł zmienić nick to bym to dawno zrobił. Każdy film oceniam według gatunku. Horrory według strachu , komedie według ilości zabawnych scen , thrillery według napięcia które trzyma widza i dramaty według wzruszeń itd. Na Haroldzie bawiłem się przednio więc dostał 10. Oglądam filmy z każdego gatunku a animacje są dla mnie fajnym odciągnięciem na nudne dni bo niektóre to klasyki.
I tak. Gówno mnie obchodzi ile miałeś lat jak zacząłeś oglądać horrory i ile ich oglądałeś. Podoba ci się zwyczajna tandeta . Wrzuć luz i zacznij oglądać inne gatunki bo skoro chcesz się nazywać kinomanem to odstaw na minimum miesiąc horrory i dramaty i zacznij oglądać coś ciekawego i że tak powiem "chilloutowego"
Mogę się założyć że nikt nie chce z tobą gadać. Jesteś nudny jak flaki z olejem. Gardzę takimi ludźmi jak ty "człowieku jednego gatunku".
Dziecko najpierw dorosnij, odbierz dowod, obejrzyj jakies porzadne filmy, a dopiero potem wez sie za komentowanie i wtedy mow innym co to tandeta, a co nie bo na razie z tym co masz dotychczas obejrzane to naprawde nie ma sie czym szczycic ... bo z tego co widzialem to jedyny konkretny film z gatunku horror jaki widziales to ,,Dagon,,
A ty ciągle o horrorach. Powiedziałem ci . Przestań zawracać mi dupę horrorami i weź się za porządne filmy.
To wymien jaki film psychologiczny w zyciu najlepszy widziales ?? Bardziej ambitnego kina od psychologicznych filmow nie ma ...
Jeżeli nie weźmiesz tego co napisałem pod uwagę to lepiej wypad z tego portalu. To forum dla ludzi wszechstronnych filmowo. WON Tutaj : http://horror.com.pl/
Wszystkie 3 części bardzo mi się podobały, mimo iż scenariusze w każdym z nich się powtarzały. Faktycznie lepiej niech zakończą tą serię, bo 4 części prawie identycznego filmu już mi się nie będzie chciało oglądać...
Film niezły, ale mogli już skończyć z tymi częściami. Słyszałem, że nie długo paranormal 4. Film po prostu stale się przewidywalny i tyle, wiadomo co się stanie w każdym z 4 części.
Hahahaa oj ludzie ludzie skad was biora ... Czy ty wogole w zyciu widziales jakis ambitny film ala Zagubiona Autostrada, Memento, Drabina Jakubowa albo chociazby Pi ktory mial taki wplyw na twoje zycie, ze po jego obejrzeniu myslisz o nim przez kolejny miesiac ?? Bo z tego co widze to sympatujesz glownie w takich glupotach jak Ace Ventura czy Kac Vegas ... czyli nawet komedii nie znasz na poziomie, a takowe istnieja jak chociazby Hot Fuzz, Clerks a probojesz wmowic innym, ze znales dokladne zakonczenie kazdej z czesci Paranormal heh. Czyzby miala to byc ironia ??
Odezwał się stary grzyb który gustuje w starych filmach o których już większość zapomniała. I pisałem że są przewidywalny dlatego ze we wszystkich częściach to samo gość który wszystko nagrywa kamerką i istota która prześladuje rodzinę a na końcu wszyscy giną i tyle.
Druzyna A 10/10, Transformers 3 10/10, 13 Dzielnica 10/10 hahaha dziecko wracaj do butelki ze smoczkiem ...
O co Tobie do cholery chodzi?! Czepiasz się kogoś o to, że ocenił film niżej niż Ty albo, że ma Transformers itd. ocenione na 10. To zdanie tego człowieka więc po kiego grzyba się wcinasz. I nie musisz od razu wszystkim prezentować jakiej to Ty klasyki nie widziałeś. To jest po prostu śmieszne krytykować innych bo mają inny gust bądź zdanie. Ktoś przedstawił swój punkt widzenia i to w dość prosty sposób przy czym też nie obraził nikogo, a tu od razu taka afera... Teraz czas na moje zdanie: "3" moim zdaniem najsłabsza, chociaż "2" też nie porywała. I tak: każda kolejna część po "jedynce" była w gruncie rzeczy trochę przewidywalna. I nie chodzi tylko o kolesia z kamerkamami nagrywającymi wszystko co się dzieje w domu (to oczywiste po "1"), ale też o samo zakończenie, czyli duch/demon coraz bardziej złośliwy i śmierć osób, które "przeszkadzają". To tylko moje zdanie;)
Tranformers 10/10, a Paranormal Activity, ktory straszy jak powinien 2/10 ? A jedynym jego argumentem byl brak fabuly gdzie za takie gowno jak Harolda I Kumara dal 10/10 [i tu go widocznie fabula urzekla]... Ten portal powiniem byc od 18 -stu albo 21 lat przynajmniej takie sznurki bez gustu i mozgu nie mialyby wstepu ...
Nie powinno być wstępu dla powtórzę się "ludzi jednego gatunku" Już ci powiem żebyś stąd spieprzał i poszedł na swoje forum o kochanych horrorkach. Zaoszczędzisz wielu ludziom minuty na odpisywanie takiemu cymbałowi.
A kto mowil ze ja tylko horrory ogladam ?? Ogladam horrory, sci-fi [event horizon, kosmiczna odyseja, the outer limits, alien i inne, psychologiczne [moje ja, pi, drabina jakubowa, zagubiona autostrada, memento i inne, , dramaty [trainspotting, roomper stoomper, this is england, requiem for dream i inne], komedie [friday, next friday, clerks, clerks 2, the wash, how high, tez lubie fantozziego [kino wloskie bylo klasowe w komediach swojego czasu] monthy python i wiele innych ...
Wiec chyba nie wiesz co mowisz nastolatku. W kazdym gatunku widzialem lepsze filmy od ciebie ...
Odnosnie czego dokladnie ?? Tego ze jestes nastolatkiem czy tego, ze widzialem lepsze filmy od ciebie ??
Hahaha co ?? Hahyaha sorry ale nie moge sie powstrzymac zaskakujesz mnie z kazdym zdaniem. Nawet moja zona sie rozesmiala. Nastolatkiem sie jest do lat 20-stu dziecko. Sama nazwa mowi 17-nascie, 18-nascie, 19-nastostolatek ... haha. Sprawiles, ze ten pochmurny dzien jest wesolym.
Naprawde to wasze pokolenie jest nadto debilne i stracone na starcie ... Wy nawet nie wiecie do jakiej grupy sie zaliczacie :D
Pozdrów żonkę. Mam nadzieję że synek wam nie wyjdzie bo będzie miał chłopak w przyszłości przesrane mając takiego ojca.
W jednym trzeba Ci przyznać rację: nastolatkiem się jest do ukończenia 20-tego roku życia. Natomiast jeśli chodzi o całą Twoją "dyskusję" to nie prowadzi ona do niczego. Krótko mówiąc/pisząc robisz z siebie błazna. Skoro twierdzisz , że Twój rozmówca nie wysuwa żadnych konkretnych argumentów to po co dalej ciągniesz te wywody, że jesteśmy debilnym pokoleniem i nie mamy nic do powiedzenia??? (Chociaż nie wiem czy w Twojej zaliczam się jeszcze do tego pokolenia. Prawie dwa lata nie jestem nastolatkiem). Kłócisz się o coś co i tak nie powinno Cię obchodzić. Ludzie wyrażają tu (filmweb) swoje opinie i często prowadzą dyskusję na temat filmu. Tylko, że zazwyczaj są to kulturalne wymiany zdań, a nie dyskryminowanie kogoś na starcie bo jest młodszy, wyraża się w prostej formie i przy tym też NIE OBRAŻA innych. "... widziałem lepsze filmy od ciebie..." - tym tekstem mnie powaliłeś. Bez jaj. Czy to jest jakiś konkurs na to kto obejrzy najwięcej kultowych produkcji???!!! Litości... Darkadi np. ma inny gust niż Ty. Woli obejrzeć film "na rozluźnienie", bo to go interesuje. I ocenia tak, jak mu się podobała ta rozrywka. Po co się katować czymś co Ci po prostu nie podchodzi. Ty tak chyba robisz, bo skoro przytaczasz np. "Harolda i Kumara" to musiałeś widzieć ten film:) to się robi nudne jak tak czytam Wasze (szczególnie Twoje - przepraszam - Pana) posty.
Masz racje w tym co mowisz ... Jednak w dalszej czesci nie moge zgodzic sie na zanizanie oceny PA3 poprzez dawanie temu filmowi 2/10. Ten film zasluguje na znacznie wyzej bo posiada niezle rozbudowany element straszenia, ktory jest glownym elementem pod kontem ktorego, kazdy horror powinien byc rozpatrywany ... Oczywiscie, ze ogladam tez inne filmy niz horrory/thrillery. Ogladalem tez wszystkie czesci Harolda I Kumara ,o ktorym mowa i jestem zdania, ze jedynka byla bardzo przyjemna komedyjka z tekstami na poziomie jednak trzecia czesc tego filmu to totalna klapa zrobiona typowo pod komerche.
Z tego co widzę to jedna czy dwie oceny raczej diametralnie nie zmienią średniej tego filmu. Poza tym sam się zastanawiam na czym polega jego fenomen. Racja: jest pewna odskocznia od ostatnich produkcji z gatunku horror ale też niewiele wnosi do tegoż gatunku. Ot film o duchach itp. prześladujących ludzi. Momenty grozy się zdarzały ale nie były tak porywające. Nie wiem... Po prostu gdzieś już to widziałem. Zalatuje trochę filmem "The Haunted" stąd też odnoszę takie wrażenie. Na temat "Harolda i Kumara" nie podyskutujemy ponieważ nie miałem przyjemności obejrzenia tego/tych produkcji:) moim zdaniem jeśli chodzi o gatunek horror to niekwestionowanym guru jest kino azjatyckie. Jednak zdarza się, że horrory amerykańskie (i inne) też są warte uwagi. Chociażby "Drakula" z fantastycznym Oldman'em, "Egzorcysta", który za młodu nie pozwalał mi zasnąć przez wiele nocy albo "Coś", które do tej pory napawa mnie obrzydzeniem. Prześmieszna "Martwica mózgu" zalicza się do gatunku horror ale jednocześnie jest to chora, czarna komedia. Mógłbym tak wymieniać dalej ale mi się nie chce :D