PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605096}
5,8 50 tys. ocen
5,8 10 1 49865
4,9 12 krytyków
Paranormal Activity 3
powrót do forum filmu Paranormal Activity 3

mi sie bardzo podobal mozna bylo sie przestraszyc ale takie filmy oglada sie samemu w nocy a nie w kinie w sali pelnej debili. i tu mam pytanie znacie jakis naprawde straszny horror na ktorym pożadnie idzie sie zesrac i po obejrzeniu jego nie idzie zasnac tak latwo. czekam na propozycje z gory dziekuje

Rogalik144

REC (jedynka), Martyrs, Mirrors (jedynka)
w 3d to chyba Oszukać przeznaczenie 5

polecam jeszcze to http://www.filmweb.pl/serial/Higurashi+no+naku+koro+ni-2006-324560 na prawdę dobre!

Ush

wszystkie ogladalem i chodzi mi o naprawde straszne ;d

Rogalik144

Tylko japońskie. Nie mają sobie równych. A tak poza tym polecam wizytę u psychiatry, zagorzali fani horrorów zazwyczaj tam kończą ;) Pozdrawiam ;]

Rogalik144

W tych czasach to nie ma chyba żadnych. Wszystko oklepane.

Ush

Oszukać przeznaczenie 5 = naprawdę straszny horror? Proszę się nie nabijać, kolega pytał serio :)

greenimagine

FD5 trzymał w napięciu, sceny były dość brutalne, efekt 3d był spoko (nawet oczy nie bolały z bardzo-.-), jak poprzednie części pozostawił śmieszną psychozę po seansie.
Rozumiem, że komuś może się nie podobać, ale większość tego typu komentarzy wynika raczej ze stereotypu, że n-ta część serii i w dodatku 3d nie może być udana.

Ush

Powiem szczerze, że mój komentarz nie wynikał ani trochę ze stereotypu, a raczej z zawodu, jaki czułam po obejrzeniu filmu w kinie. A muszę przyznać, że 1. i 2. część FD było dobre, pomysł oryginalny, świeży, a i wykonanie niezłe. Niestety im później, tym gorzej i to niekoniecznie dlatego, że formuła się wyczerpała(na przykład efekt motyla 3 był dużo lepszy niż 2, więc nie ma reguły). Ale wracając do tematu - padło pytanie o filmy naprawdę straszne. Nawet dobre wg mnie FD 1 i 2 trudno zaliczyć do tej kategorii. Przynajmniej mnie przyprawia o dreszcze jedynie kino azjatyckie - mające klimat i tajemnicę. A bezcelowy rozlew krwi z "Krwawych Walentynek" czy "Nocnego Pociągu..." woła o pomstę do nieba.

ocenił(a) film na 7
Rogalik144

Polecam: http://www.filmweb.pl/film/Ocalenie-2006-285795 i http://www.filmweb.pl/film/Blady+strach-2003-112202.

Poza tym zgadzam się, ze azjatyckie horrory straszą, tak, że spać się nie da w obawie, że coś zacznie ściągać kołdrę lub dotknie odkrytych części ciała....brrrrrrrrrrr

Parkata

jak dla mnie to shutter widmo azjatycki byl mega tam to dopiero jest sie czego bac. a filmy typu oszukac przeznaczenie to sa papki dla mlodych co lubia krew i tam raczej niema sie czego bac

Rogalik144

Również wolę klimatyczne horrory , które trzymają w napięciu muzyką psychozą a nie hektolitrami krwi. FD podałem jako przykład bo kocham całą serię, i wydaje mi się o wiele lepsza pod względem fabuły i klimatu niż chociażby szity typu Wzgórza maja oczy czy Lęk i reszta amerykańskich niskobudżetowców.

Ush

a znacie wlasnie jakis naprawde straszny? bo siedze z dziewczyna a wszystkie sttraszne filmy juz chyba ogladalismy ;d

ocenił(a) film na 6
Rogalik144

też szukam takiego strasznego filmu jakiegos na którym idzie się zesrać :P i jakoś nie mogę znaleźć ;)
Z interesujących filmów jakie oglądałem mogę polecić: Naznaczony, Sierociniec, 1408, Amityville i Paranormal Entity.
Ten ostatni naaaaprawdę trzyma w napięciu ;P

Leyboos

Polcam Hostela 1 i 2 część. Ciekawa fabuła ;p

ocenił(a) film na 6
wezer

Widziałem :) No nie powiem że nie masz racji bo fabuła jest na prawdę intrygująca :D Ale żeby to było straszne to nie powiem :P

Leyboos

może Srpsky Film -.-

ocenił(a) film na 6
Ush

uuu ten widziałem ale to jest jakaś masakra O_o
nie jest straszny w czystym sensie słowa strach ale uderza w psychikę...

ocenił(a) film na 5
Rogalik144

Ja również uważam, że azjatyckie kino grozy jest najlepsze. Polecam "Opowieść o dwóch siostrach" i "Szutter widmo". Po tych dwóch filmach nie mogłam zasnąć w nocy. Z europejskiego kina polecam "REC", film naprawdę mnie zaskoczył, druga część również, oraz filmy spod znaku "Filmy, które nie dadzą Ci zasnąc" i np. Pokój dziecięcy".
Amerykańskie filmy o duchach nie są raczej straszne, ale jeśli nie widziałeś, to polecam nowy film "Grave encounters", parę razy się przestraszyłam. Z nowych będzie jeszcze "Czarna śmierć", "Wyspa tajemnic" (chociaż to thriller), "Rytuał" (przyznaję, że trochę przereklamowany, ale dla samego Hopkinsa można obejrzeć;) oraz "Wilkołak".
Ze starszych produkcji to może odkurzcie "Martwe zło"?
Jeżeli chcecie się nieźle 'poschizować' to polecam "Świętą górę" czy "Drabinę Jakubową".

ocenił(a) film na 8
Rogalik144

A Klątwę i Widmo oglądałeś? Oszukać Strach ewentualnie.

ocenił(a) film na 6
Rogalik144

man behind the sun

lub japońskie wersje widma, klątwy lub Guinea Pig

ocenił(a) film na 4
Rogalik144

jak dla mnie, jedynym horrorem po którym nie mogłam zasnąć i do tej pory mam z nim koszmary to Egzorcyzmy Emily Rose.. Chociaż w nim jest mało tak na prawdę strasznych scen to jakoś zapadają w pamięć

jatuginemamo

Obecnie wyszedł jeszcze jeden ciekawy film o egorcyzmach który jest oparty na faktach "Rytuał". Całkiem przyjemne się go ogląda gdyby nie to że miałem po nim schizy ;p

ocenił(a) film na 4
wezer

oglądałam, dla mnie osobiście nie był aż tak straszny