PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475848}
6,2 128 tys. ocen
6,2 10 1 128499
5,4 28 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

Umknęła mi końcówka filmu. Mniej więcej od momentu jak Micah usłyszał krzyk Katie i pobiegł za nią (to była ta ostatnia noc). Co się stało między tą sceną, a napisem że "Micah został znaleziony martwy, a Katie zniknęła"? Mógłby mi ktoś to opisać?

ocenił(a) film na 3

Opętało ją i go zabiła. Tak myślę ;p

użytkownik usunięty
Riiko

aha, dzięki

ocenił(a) film na 3

Ja właśnie też nie wiem co się stało na końcu bo mi się przysnęło.Ale jak sie obudziłam bo jakieś krzyki był to własnie było coś ze ciało tego Mica znaleziono w 2011 roku chyba czyli że to na faktach?

użytkownik usunięty
patinet

właśnie nie wiem czy na faktach
z tego co czytałam to niektórzy sądzą że tylko tak mówią że na faktach dla szumu;
nie jest to za bardzo realistyczne wydarzenie, więc chyba jednak nie;
ale w każdym razie zamierzam obejrzeć pozostałe części żeby się dowiedzieć co stało się dalej z Katie

"Odnalazła się" i gra w kolejnych częściach..., bo to AKTORKA! Podobnie jak jej "martwy" chłopak. :-)) Naprawdę wystarczy dać lipny napis na koniec filmu, żeby ludzie na poważnie zastanawiali się, czy to prawda? Nie mogę uwierzyć, że w kilkanaście lat po "Blair Witch Project" ktoś się jeszcze nabiera na takie tanie chwyty.

użytkownik usunięty
korektor8

wiesz co, zdaję sobie sprawę że to aktorka, i sądzę że twoje nerwy są nieuzasadnione. nie przypominam sobie żebym pisała coś w stylu "tak, to na pewno się wydarzyło, a ci aktorzy obydwoje zmarli!" ...
I kolejna rzecz : za kogo ty się człowieku masz?! forum jest po to właśnie, by ludzie powymieniali się swoimi zdaniami itd., a nawet jeśli nie zgadzasz się z moim poprzednim postem, to nie rozumiem po co w ogóle na niego odpowiadasz.

Przecież ten film jest bardziej śmieszny niż straszny.

użytkownik usunięty
Pawlovsky

tak, fajnie. jak dla kogo. każdy ma inny gust. a tak poza tym to nie całkiem o tym miał być ten post na forum

Ogólnie napisałem:)

Ogólnie się odniosłem, a nie personalnie, do rozważań o rzekomej autentyczności tej historii.
A w filmie, jak łatwo zauważyć, bohaterowie i aktorzy noszą te same imiona, właśnie po ty, by zasugerować, iż nie są to aktorzy, tylko prawdziwi ludzie, których prywatne nagrania oglądamy i że nic tu nie było reżyserowane. A wybór należy do widza - czy kupuje to w całości jako home movie, czy ma świadomość, że to zwykła filmowa ściema. Wyraziłem więc tylko swoje zdziwienie, że ktokolwiek mógłby uwierzyć w to pierwsze, biorąc pod uwagę udział tych samych aktorów w kolejnych częściach filmu.

patinet

Studio Paramount zatrudniło badacza zjawisk paranormalnych - Christophera Chacona, by ten swoim autorytetem posłużył jako magnes dla publiczności. Nasunęło to podejrzenia, iż historia w filmie oparta jest na faktach.

Ten film nie jest na faktach:) zwykła historyjka, tak samo jak narrator na końcu mówi, że znaleziono ciało a ona uciekła, specjalnie tak zrobili.

ocenił(a) film na 5

Rzuciło go z powrotem do sypialni w lewy dolny róg, ona podleciała do niego i się w niego wgryzła o ile dobrze pamiętam.

użytkownik usunięty
Chlloe

tak, wiem, już się tego dowiedziałam kilka dni temu. ale mimo wszystko dzięki :)