PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475848}
6,2 128 tys. ocen
6,2 10 1 128499
5,4 28 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

Figle w sypialni.

ocenił(a) film na 8

Mój strach zaczął się po obejrzeniu „Paranormal”, przed pójściem spać. Skrzypniecie, stuknięcie najdrobniejszy dźwięk potrafi sprawić, że włos może zjeżyć się na skórze zwłaszcza jeśli wcześniej obejrzało się film. Osobiście nie lubię horrorów w większości uważam je za głupie sieczki, jednak od czasu do czasu coś ciągnie mnie do tego gatunku. Nie wiem czy to pragnienie przeżycia jakiś wrażeń czy masochizm bo kto normalny ogląda film specjalnie po to by nie przespać pół nocy.

Film to amatorka ( zdjęcia z ręki, aktorzy itd.) ale amatorka wykonana bardzo dobrze. Wielu ludzi zapewne uwierzyło, że wydarzenia na kasecie są prawdziwe. Jednak dobra informacja jest taka ze to tylko film i naprawdę nie ma się czego bać ( łatwo mówić).

Paranormal Activity spełnił swoje zadanie- bałem się, lepszej rekomendacji nie mogę wystawić.

PS. Póki co podaruje sobie kolejne części, chce się wyspać :)
8/10

ocenił(a) film na 7
Cziken

Fajnie nakręcony, straszył bardziej dźwiękiem, niż obrazem (osoby które nie oglądają tego w Dolby tracą połowę wrażeń) . W sumie cały film to bardziej taka opowieść z dreszczykiem niż rasowy horror, ale pochwałą za sam pomysł i niskobudżetową realizację mocno urealniającą historię. Spokojnie zasłużył sobie na 7/10