Najlepszy horror, trzyma w napięciu do końca. Skąd tak niska ocena? A no tak GIMBY...
Nie jestem gimbem,za moich czasów o gimbazie ptaszki nie śpiewały - a film -dobry,ale bez rewelacji. Na pewno nie taki,jakim zapowiadał go szumne zwiastuny. Prawdziwie przestraszył mnie tylko raz - wiadomo kiedy - i wtedy też zaskoczył. Ale na kolana nie rzucił - taki gust ....
NIeszczególnie, ale nie oczekuję zrozumienia tego od kogoś tak prymitywnego by wołać o "gimbach"
Przedstawiasz poziom inteligencji osobników, których ty byś nazwał "gimbami". Ja cię nigdzie nie nazwałem gimbem. Oczywiście domeną osób głupich jest brak zrozumienia choć ociupinę mniej oczywistych zależności, ale co poradzić... Może kiedyś się tego nauczysz.
Nie nazwałeś, ale zasugerowałeś. Tak czy inaczej jesteś hipokrytą. Te GIMBY dodane były bardziej, aby takie hiper inteligenty jak Ty, o tym prawiły.
Założyłem temat o kontrowersyjnym dla wielu nagłówku: NAJLEPSZY HORROR.
W temacie napisałem: Najlepszy horror, trzyma w napięciu do końca. Skąd tak niska ocena? A no tak GIMBY...
Pierwsza część: Najlepszy horror, trzyma w napięciu do końca.- dotyczy filmu, zdecydowana większość użytkowników (co mnie cieszy) odpowiedziała na tę część wypowiedzi, dyskutując o filmie.
Druga część: Skąd tak niska ocena? A no tak GIMBY...- dodana aby wzmocnić wypowiedź, miała uderzyć w użytkowników nisko oceniających ten film.
Na tę drugą część odpowiedziały dwie osoby:
daqo2: "Nie jestem gimbem,za moich czasów o gimbazie ptaszki nie śpiewały"- zasugerował, że nie jest gimbem, bo za jego czasów, takiego czegoś jak gimnazjum nie było. Na co ja mu kulturalnie odpowiedziałem: "Gimbus to nie wiek, tylko stan umysłu."- tłumacząc kim jest gimbus. W dalszej części swojej wypowiedzi skomentował film.
I oczywiście TY- (tu już nie będę cytował) doczepiłeś się tej drugiej części wypowiedzi, kompletnie ignorując pierwszą. Zapomniałeś, że temat dotyczy filmu, a nie Twoich marnych filozofii. Oczywiście jako wielki inteligent konsekwentnie dążyłeś do obrażenia mojej osoby, odpowiadając tym samym na moją zaczepkę.
Skoro przedstawiam według Ciebie poziom inteligencji osobników, które bym nazwał "gimbami" to się boję jaki Ty przedstawiasz poziom.
Tak sobie wmawiaj.
A dlaczego filmu nie skomentowałem? Bo ktoś dający 10/10 i pisząc najlepszy horror o PA jest trollem, albo widział w życiu tylko jeden horror. Dyskusja z kimś takim nie ma sensu, bo skoro taka osoba nie umie poprzeć własnej opinii to szkoda marnować czas na dyskusję.
Reszta twoich tekstu popiera moją tezę, jasno ukazując jakim typem człowieka jesteś. Z tego względu nie będę dalej marnować czas na takiego człowieczka.
Akurat co do PA to film mi się podobał i na ocenę 10 zasługuje. Druga część wypowiedzi była trollowata, ale na pewno nie pierwsza. I nie widziałem w życiu jednego horroru, przez ostatni tydzień oglądałem tylko ten gatunek i PA niewątpliwie zasługuje na uznanie. Nie masz już żadnej linii obrony i pisząc to wczoraj wiedziałem, że się odwołasz do trolla.
Stąd że przy tym filmie się śpi...nie wiem co trzyma Was w napięciu? Szukanie czy gdzieś się coś nie rusza? Po 1 części reszta już jest do przewidzenia co kiedy wyskoczy i się stanie. Nuda, nie polecam w ogóle, chyba że na spanie to spoko.
Ach te trolle :)
Zwróciłbym uwage, że tylko "gimby" mówią, że ludzie o innej opinii są gimbami, ale tu jest to tak oczywiste, że nie ma to sensu.
Przez cały film nic się nie dzieje, dopiero pod koniec coś tam nimi rzuca o ścianę i tyle. Nudny film, są lepsze o duchach.
Obejrzyj takie filmy jak Egzorcysta,Omen,The Ring,Klątwa,Obecność czy 1408 to fascynacja PA przejdzie. Ale wystawiając 5 Lśnieniu pokazałeś że nie znasz się na tym gatunku.
W Lśnieniu jedyne co mi się podobało to muzyka i chyba. tylko za nią dałem temu badziewiu 5. Jeszcze oglądałem ten przereklamowany film ze znajomymi i część pozasypiała. Co innego paranormal czy piła- filmy interesujące i trzymające w napięciu. Je się da oglądać, lśnienia- NIE.
Piła? Nie rozśmieszaj mnie. Szczerze mówiąc ja zasnąłem na PA(końcówka mnie obudziła.) Zobacz resztę filmów które Ci podałem. Jak Ci nie pasują stare to Ring,Obecność i 1408 są dość nowe.
Widocznie mam inne gusta od Twoich no i do czego się otwarcie przyznaję- nie jestem znawcą tego gatunku. Egzorcystę, kiedyś nawet zacząłem oglądać, ale nie dokończyłem, bo musiało coś wypaść. Podane tytuły postaram się w miarę możliwości obejrzeć, dzięki za propozycje.
dziękuję loukas321, bo ja już siły nie mam, aby wymieniać dobre horrory ludziom. Drogi Szymonie jeśli według ciebie film, w którym nic się nie dzieje i nie jest w ogóle straszny, a o tym twoim napięciu, którego tutaj jest tyle co kot napłakał, nie wspomnę zasługuje na 10 to dziękuję bardzo. Ma ode mnie to 4 tylko za wykonanie bo zdjęcia nie są najgorsze, a gra aktorska nie jest zła, ale fabuła ekhm, dno.
W twojej ocenie zasługuje i to szanuje. W mojej nie zasługuje, bo fabuła była słaba, napięcia w ogóle nie było, co dla mnie w tym gatunku jest zbrodnią. Ogólne wykonanie jest dobre dlatego to 4-5 powinno dostać z miejsca. A wyższe oceny zależą już od fabuły, a to według mnie jest kwestią prywatną i mocno subiektywną.
10 - arcydzieło.
Znajdź mi chociaż 20 osób na tym portalu które uważają PA za arcydzieło to postawię Ci lemoniadę (piwa jeszcze nie proponuję)
Arcydzieło to film który ma genialną fabułę, świetną muzykę, grę aktorską i wywiera na nas wielkie wrażenie. Moja ocena 6 i tak jest nieco zawyżona bo pomysł był dobry (Choć nieco ściągnięty z BWP) ale fabułę można było zdecydowanie lepiej poprowadzić. U mnie miano arcydzieła mają tylko 4 horrory które miały przede wszystkim to co w horrorze najważniejsze - KLIMAT. Tego temu przeciętnemu filmowi brak.
Najgorszy horror , trzyma w napięciu przez pierwsze 5 minut. Skąd tak wysoka ocena? A no tak GIMBY...