Co ten 'duch' miał do Katie? Dlaczego ją straszył? Moja teoria- Katie to socjopatka, która w
przeszłości podpaliła dom. W pożarze spłonęła jej matka. I duch tej matki próbował ostrzec
Micah przed nią...
...dla mnie wszystko wydaje sie jasne i dopisywanie scenariusza jest miom zdaniem zbedne. Katie wraz ze swoja siostra od czasu wczesnego dziecinstwa odczowaja obecnosc duchow. Dokladnie od czasu, gdy ich rodzina wprowadzila sie do pozniej spalonego domu. W zadnym wypadku nie nazwalabym jej socjopatka, jej przezycia stawiaja zycie w innym swietle.
Na razie obejrzałem tylko pierwszą część. Gdy zobaczę pozostałe filmy, może spojrzę na nią pod innym kątem...
Ludzie, to był DEMON nie duch! Przecież to jest dokładnie wyjaśnione. Duch, a demon to dwie różne postacie. Proszę, nie mylcie tego.
I o co chodzi było dokładnie wyjaśnione: demon wybrał sobie za cel Katie i jej siostrę, jak były jeszcze dziećmi. Gdy Katie dorosła postanowił ją odebrać, jak swoją nagrodę. Czerpał przyjemność ze znęcania się nad nią, w końcu ją opętał. Dlaczego to zrobił? Dokładnie wyjaśniono w kolejnych częściach.
No nie do konca. Demon wybrał Kristi. To ona od poczatku miala z nim powiazania. W dwojce dopiero widac dlaczego przerzucił się na Katie. I wcale jej nie wybral jako nagrode. Dokladnie obejrzyj czesc druga!
Pisałam skrót do pierwszej części. W pierwszej wygląda to tak, jakby Katie była tą "wybraną". A jeżeli chcemy być już dokładni, to demonowi potrzebne były obie dziewczynki (jednak rodzi syna, druga jest "naczyniem", które można opętać, to ona odbiera Huntera). I przed napisaniem spoilera poinformuj o tym, bo ktoś może się wkurzyć. ;)
Spoiler!
Imo nie potrzebowal obu siostr, tylko Kristi. Przecież ja też opetał. Dopiero czary mary meksykanskiej pomocy domowej wypedzily z niej to ustrojstwo i dopiero przeszlo na Katy.