PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475848}
6,2 129 tys. ocen
6,2 10 1 128519
5,4 28 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

Co ten 'duch' miał do Katie? Dlaczego ją straszył? Moja teoria- Katie to socjopatka, która w
przeszłości podpaliła dom. W pożarze spłonęła jej matka. I duch tej matki próbował ostrzec
Micah przed nią...

m0ck

...dla mnie wszystko wydaje sie jasne i dopisywanie scenariusza jest miom zdaniem zbedne. Katie wraz ze swoja siostra od czasu wczesnego dziecinstwa odczowaja obecnosc duchow. Dokladnie od czasu, gdy ich rodzina wprowadzila sie do pozniej spalonego domu. W zadnym wypadku nie nazwalabym jej socjopatka, jej przezycia stawiaja zycie w innym swietle.

m0ck

Polecam odniesienie sie do pozostalych czesci, ktore sa wyprzedzeniem pierwszej.

ocenił(a) film na 8
dzikiebanany

Na razie obejrzałem tylko pierwszą część. Gdy zobaczę pozostałe filmy, może spojrzę na nią pod innym kątem...

ocenił(a) film na 8
m0ck

Ludzie, to był DEMON nie duch! Przecież to jest dokładnie wyjaśnione. Duch, a demon to dwie różne postacie. Proszę, nie mylcie tego.

I o co chodzi było dokładnie wyjaśnione: demon wybrał sobie za cel Katie i jej siostrę, jak były jeszcze dziećmi. Gdy Katie dorosła postanowił ją odebrać, jak swoją nagrodę. Czerpał przyjemność ze znęcania się nad nią, w końcu ją opętał. Dlaczego to zrobił? Dokładnie wyjaśniono w kolejnych częściach.

ocenił(a) film na 8
Mala_Lady_Punk

No nie do konca. Demon wybrał Kristi. To ona od poczatku miala z nim powiazania. W dwojce dopiero widac dlaczego przerzucił się na Katie. I wcale jej nie wybral jako nagrode. Dokladnie obejrzyj czesc druga!

ocenił(a) film na 8
m0ck

Pisałam skrót do pierwszej części. W pierwszej wygląda to tak, jakby Katie była tą "wybraną". A jeżeli chcemy być już dokładni, to demonowi potrzebne były obie dziewczynki (jednak rodzi syna, druga jest "naczyniem", które można opętać, to ona odbiera Huntera). I przed napisaniem spoilera poinformuj o tym, bo ktoś może się wkurzyć. ;)

ocenił(a) film na 8
Mala_Lady_Punk

Spoiler!
Imo nie potrzebowal obu siostr, tylko Kristi. Przecież ja też opetał. Dopiero czary mary meksykanskiej pomocy domowej wypedzily z niej to ustrojstwo i dopiero przeszlo na Katy.

ocenił(a) film na 8
m0ck

Ahhh... No tak, o tym akurat zapomniałam.

ocenił(a) film na 8
m0ck

dzień dobry