Pozytywnie zwariowałam na punkcie całej serii. Jak widać, nie potrzeba ani niesamowitej ilości efektów specjalnych, ani rozbuchanej akcji żeby zbudowac klimat grozy i trzymać widzów w napięciu do ostatnich minut.
UWAGA! Film nie jest przeznaczony dla miłośników " horrorów" w stylu "Piła 1-20", bo niestety nic nie zrozumieją.
Film nie jest przeznaczony dla żadnych miłośników horrorów, bo ani nie zrobi wrażenia, ani nie zaciekawi.
Co najwyżej porazi wtórnością zamysłu, i słabością wykonania.
Oglądając ten film nie odczuwałam "klimatu grozy", jak to określiłaś. Może to kwestia tego, że rzadko kiedy boję się horrorów, ale w wielu ten klimat odczuwam, więc to raczej w tym konkretnym filmie mi go zabrakło. Obejrzałam, był w porządku - ale nie wzbudził we mnie żadnych silniejszych emocji.
a ja jak oglądałam to byłam obsrana jak na rzadko jakim horrorze, nawet na PA 4, gdzie praktycznie przez pierwszą godzinę nic się nie działo. Filmy trzymają w napięciu, a jak już widziałam napis "Noc #.." to od razu serce mocniej zabiło. Moim zdaniem dobra seria, czekam na 5 część :P