PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=798143}

Parasite

Gi-saeng-chung
2019
8,1 188 tys. ocen
8,1 10 1 187504
8,5 114 krytyków
Parasite
powrót do forum filmu Parasite

Czy w momencie

ocenił(a) film na 8

gdy ojciec chowa się do podziemi, nie powinien tam jeszcze leżeć syn z rozwaloną głową?

użytkownik usunięty
edziuniek

Teoretycznie tak, ale mógł się tam schować później.

ocenił(a) film na 8

Ok, dzięki. Oglądałem film dosyć uważnie, ale może umknęło mi dlaczego ta pierwsza pokojówka przyszła wtedy do męża - jak ci nowi urządzili imprezę po wyjeździe właścicieli - taka poturbowana. Mąż pytał ją o to, a ona powiedziała, że wyjaśni to później. I chyba nie zdążyła...

użytkownik usunięty
edziuniek

Ona nie przyszła poturbowana. Przecież matka rodziny (tj. druga służąca) normalnie ją wpuściła. Dopiero potem zaczęli się szarpać. Co najwyżej wyglądała inaczej niż zwykle. 

Tak mi się przypomniało a propos tej piwnicy, że po rzezi dziennikarka pokazywała ulicę, przy której stał dom i mówiła, że morderca tędy uciekł. Specjalnie była ta scena, żeby podkreślić, że uciekł. Przypuszczalnie dom został przeszukany, więc możliwe, że przeszedł koło syna, sprawdził, że syn żyje, może nawet zatamował krew, a dopiero potem się schował.

ocenił(a) film na 8

w 1:08:21 mąż pyta: Co ci się stało w twarz? To było zanim się poturbowały z nową pokojówką. To chyba mogło nastąpić, gdy odcinał kable od kamery, albo gdy przesuwała tę szafę.

ocenił(a) film na 7
edziuniek

Ona spadła na szafkę jak się duźa szafa odsunęła i się więcej miejsca zrobiło. Wiem, że jestem nekromantą odpowiadając po 3 latach. Sorry ;)

ocenił(a) film na 8
terbi_2

Nie ma za co. Dzięki. W sumie, to zapomniałem że poruszyłem ten temat ;)

ocenił(a) film na 7
edziuniek

Z tego co kojarzę, to syna podniosła córka bogaczy i niosła go w ogrodzie. Dlatego go nie było.