PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=798143}

Parasite

Gi-saeng-chung
2019
8,1 188 tys. ocen
8,1 10 1 187504
8,5 114 krytyków
Parasite
powrót do forum filmu Parasite

Jeśli chodzi o samą historię, zabawę gatunkami, grę aktorską czy reżyserię to jest to świetny film, ALE kilka rzeczy mi nie grało od razu.
1. Biedna rodzina, która żyje w nędzy, nagle staje się pomysłowa, no po prostu mistrzowie przekrętu, ujawniły im się niesamowite zdolności, a przecież przed chwilą składali kartony do pizzy.
2. Bajzel, który zrobili robiąc sobie imprezę. Jakoś nie kupuje, że w 8 minut wszystko ogarnęli. Poza tym było widać śmieci pod kanapą. Rano nikt na to uwagi nie zwrócił?
3. Młody dostaje ciężkim kamieniem w głowę i to dwa razy, widać kałużę krwi, umarł na pewno. Jednak okazuje się, że wyszedł bez szwanku, zero późniejszych reperkusji. Podobnie z poprzednią służącą, która spadła ze schodów i walnęła głową o beton. Za to jego siostra się wykrwawiła.
4. Głupota bogatej rodzinki, bardzo łatwowierni.
5. Bardzo dziwne, że ojciec z krwią na rękach nigdzie nie zostawił śladów, niczego nie dotknął.
To tak na szybko po seansie.

krzychu1526

1. Miec pomysly i chwilowo czerpac z niego zyski ok. ale widocznie pozniej wszystko szlag trafial. ojciec cos mowil o upadku firmy w ktorej pracowal

2. matka byla w domu i pracowala. mogla posprzatac.

3. mial operacje, rehabilitacje. nie musial zginac. gosposia spadla ze schodow uderzyla w glowe i stracila przytomnosc. przezyla 1-2 dni i zmarla

4. wzgledne

5. mogl wytrzec reke.

ocenił(a) film na 7
Freddie

Nie kupuję tego i tyle. Od razu mi się wpadły mi w oko te nieścisłości, bo nieco rzuciły cień na świetną produkcję.