PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=798143}

Parasite

Gi-saeng-chung
2019
8,1 188 tys. ocen
8,1 10 1 187504
8,5 114 krytyków
Parasite
powrót do forum filmu Parasite

Jeszcze nigdy tak bardzo nie wynudziłem się na filmie, który dostał oscara. Zwroty akcji nie robiły na mnie żadnego wrażenia, nie na tym polega dobry film. Główni bohaterowie wstrętni, odpychający, powinni skończyć znacznie gorzej. Postacie sztuczne, proste i naiwne. Fabuła pozbawiona elementarnej logiki. Dialogi o niczym, podobnie jak cały film. W dotychczasowych produkcjach azjatyckich, które widziałem, podobała mi się ich mądrość, fajnie pokazany inny sposób myślenia. Co dostajemy w "Pasożycie"? "Gdybym miała tyle pieniędzy, też byłabym miła". Serio??? Jedyne plusy to zdjęcia i pewna doza satysfakcji, że finalnie mąż starej gospodyni zdołał zabić chociaż jedną osobę z tej niemoralnej, pazernej rodziny. Bieda nie ma tu nic do rzeczy. Na początku filmu było wszak pokazane, że oni są zwyczajnie tępi i roszczeniowi m.in. matka kłócąca się o hajs za źle złożone pudełka do pizzy. Mam niestety podobnych sąsiadów w bloku, może dlatego "Pasożyt" zamiast zaciekawić, jedynie działał mi na nerwy

ocenił(a) film na 9
_Mochu_

I to jest właśnie siła tego filmu - wzbudza emocje. Takich pasożytów mamy pełno na około.

ocenił(a) film na 3
Agatonik

Kac Wawa też wzbudzał emocje, więc sorry, ale to dla mnie żaden wyznacznik dobrego filmu. Od szokowania na siłę zdecydowanie wolę błyskotliwe dialogi, których w tym filmie w ogóle nie było

ocenił(a) film na 9
_Mochu_

Może w Tobie wzbudzał. We mnie nie.

ocenił(a) film na 3
Agatonik

Kac Wawa? Nawet nie widziałem tego gówna. Opinie kilku znajomych zupełnie mi wystarczyły, aby nie pójść do kina i nie marnować hajsu. Chodziło mi tylko o to, że film wzbudzał emocje, niestety negatywne. A Ty piszesz tak, jakby wzbudzanie emocji, jakichkolwiek, było nadrzędną wartością filmu

ocenił(a) film na 9
_Mochu_

Ja też tego nie oglądałam i nie zamierzam. Odniosłam się do tego czegoś, bo sam przywołałeś owo dzieło: "Kac Wawa też wzbudzał emocje, więc sorry, ale to dla mnie żaden wyznacznik dobrego filmu"