PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=798143}

Parasite

Gi-saeng-chung
2019
8,1 188 tys. ocen
8,1 10 1 187504
8,5 114 krytyków
Parasite
powrót do forum filmu Parasite

Niewiarygodny.

ocenił(a) film na 5

Dla mnie niewiarygodny film. Jak ktoś może mieć dom na własność i nie wiedzieć, że pod domem są ukryte liczne wielkie pomieszczenia?

ocenił(a) film na 9
ad200

Kto niby nie wiedział? Przecież było powiedziane, że mr. Park kazał wybudować. Po prostu nie myślał, że ktoś tam może żyć :)

ocenił(a) film na 5
Rotgar

To tym gorzej dla mr Parka, jak wiedział. I przez cale lata nie wszedł do swych podziemi? Nie sprzątał, nie zaglądał tam nawet, nic nie chcial tam przechować? Nic nie wiedzial, nie slyszał? W europejskich realiach - niewiarygodne.

ad200

A sprawa Josefa Fritzla coś ci mówi?

ocenił(a) film na 5
kuki7

Fritzl to inna sytuacja: on był właścicielem, sam rozbudował swe ukryte pomieszczenia i ich używał zbrodniczo.
Mr Park: właściciel, wiedział o ukrytych podziemiach ale go nie obchodziły latami.
Ja sobie nie mogę wyobrazić, jakbym miał taki dom, by nie sprawdzić, co się dzieje w podziemiach od czasu do czasu.

ocenił(a) film na 9
ad200

Czy ktoś tu w ogóle oglądał film inaczej niż z zamkniętymi oczami? Pan Park nie wiedział o podziemnym pomieszczeniu, bo domu nie zbudował przecież on, tylko poprzedni właściciel, uznany architekt, który wybudował je na awaryjne sytuacje, a potem nie ujawnił swojego małego sekreciku sprzedając dom następnemu właścicielowi.

ocenił(a) film na 6
Samaranth

Dokładnie, nie ujawnił tego co było w planach, tego co zlecił firmie budowlanej, bo się wstydził i nie chciał podbić wartości mieszkania. A sam milioner się nie domyślił, ani nie zdziwiło go dziwne zachowanie świateł, czy to ile płaci za prąd gdy nie ma go w domu...