PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=798143}

Parasite

Gi-saeng-chung
2019
8,1 188 tys. ocen
8,1 10 1 187528
8,5 114 krytyków
Parasite
powrót do forum filmu Parasite

Jestem w szoku jak prostymi środkami można wykonać taką niesamowitą historię! Scenariusz i reżyseria - po prostu Mistrzowska - jestem przekonany że KAŻDY AKTOR w takich ramach zagrałby tak samo - i dla widza nie miałoby to znaczenia! - Ta Historia jest tak znakomicie opisana, obramowana, i poprowadzona że Nas jako widza naprawdę nie interesuje kto akurat odgrywa tą rolę - tylko co się wydarzy za chwilę - to tak wciąga ... jak narkotyk! Tego nie da się ODZOBACZYĆ!!!!
Wiedziałem przed seansem że czeka mnie wykwintna uczta, wiedziałem że to majstersztyk słusznie obsypywany nagrodami, byłem pewien że się nie zawiodę i rozpoczęłem to oglądać na maksymalnym zaangażowaniu zwracając uwagę na każdy detal przedstawionego dzieła .... i zostałem zaskoczony - tym że to jest znacznie lepsze niż się spodziewałem!
Trochę filmów seriali w życiu już się naoglądałem, dzieł wybitnych, rewelacyjnych - nawet bardziej nagrodzonych niż ten - ALE PARASITE jest pierwszym filmem o którym mogę powiedzieć że jest Doskonałym! Tu nie ma budżetu, wielkich nazwisk, kampanii reklamowej, efektów czy wzbogaceń - za to jest wszystko co niezbędne: akcja, dramaturgia, thriller i horror - i to podany w delikatny wykwintny sposób - że do samego końca serialu ..... czekamy "co się wydarzy". I jeszcze co zaskakujące - po ostatniej scenie .... chcemy kontynuacji!!!
Słowo Polecam nie wystarczy - jeśli ktoś lubi kino, ceni jakość i potrafi docenić kunszt realizacji - to powiedzenie "że to pozycja obowiązkowa" ... to ciągle za mało.