Park Jurajski

Jurassic Park
1993
7,0 339 tys. ocen
7,0 10 1 338714
7,6 57 krytyków
Park Jurajski
powrót do forum filmu Park Jurajski

3D

ocenił(a) film na 8

Widział już ktoś przekonwertowaną wersję (bo premierę za granicą raczej już miała)? Warte to zobaczenia? Robi wrażenie?

ocenił(a) film na 10
Enigmatyk

Liczne głosy z Zachodu na forach, facebookach itp. mówią, że jakość konwersji jest przecudowna. Niektórzy twierdzą nawet, że przebija pod tym względem zeszłoroczną reedycję Titanica 3D. Nic dziwnego, skoro za konwersję zabrali się ci sami ludzie. Mówi się też, że cały film wygląda jak by był rzeczywiście nakręcony stereoskopowo, nie tylko poszczególne momenty. Tak więc chyba będzie to godna 20 rocznica. Naprawdę warto.

ocenił(a) film na 10
Enigmatyk

A poza tym to po prostu Park Jurajski, więc zawsze warte zobaczenia i robi wrażenie. ;D

ocenił(a) film na 8
Enigmatyk

Byłem na pokazie przedpremierowym, 3D genialne

ocenił(a) film na 10
Enigmatyk

tu nie chodzi o to że będzie 3D. Chodzi o świetny klasyk i o świetną muzykę Williamsa!

Enigmatyk

Warte pewnie z racji samego filmu, który do dzisiaj się doskonale broni i, jakby nie było, jest najlepszą produkcją z dinozaurami w roli głównej jaką kiedykolwiek nakręcono.

Niestety...
Idę o zakład iż moda na 3D spowoduje że wszelkie bardziej niegdyś znane filmy będą przerabiane i sprzedawane widzom jeszcze raz. Czyli wciskanie naiwnemu widzowi dwa razy tego samego (może twórcy sądzą że współcześni ludzie żyją po 15 lat, bo po 20 latach wrzucają do kin te same filmy???). A producenci z hollywood zacierają ręce i już pewnie szykują kolejną "rewolucję" w kinie, która pozwoli wcisnąć nam to samo po raz trzeci. Czekam tylko na "Star Wars" - była już wersja oryginalna i poprawiona komputerowo - czas na trzecią powtórkę z rozrywki, czyli 3D...

ocenił(a) film na 8
atique

Była juz wersja 3D w tamtym roku jak nie byles w kinie to żałuj:
http://www.filmweb.pl/Mroczne.Widmo

Matgol

Wow.. no to teraz mnie zastrzeliłeś :)
Nie byłem i nawet o tym nie wiedziałem.

Ale pobawię się w jasnowidza i przewiduję że będzie Titanic w 3D na bank!

atique

Przecież jest jest już Titanic 3D :D

pawlodar_10

Ale wtopa, nie miałem o tym pojęcia hehe.

ocenił(a) film na 8
atique

Już był :P...
strzelaj dalej!
Ja czekam na terminatora w 3D pewnie tez bedzie

ocenił(a) film na 9
Matgol

Ale był już Terminator w 3D.

ocenił(a) film na 10
Papercat

Nie było.

ocenił(a) film na 10
Papercat

Chyba, że masz na myśli "T2:3D - Battle Across Time" w Universal Studios.

ocenił(a) film na 9
Masta_NasS

Nie, w sumie nie było. Tak sobie potrollowałem ;)

ocenił(a) film na 10
Papercat

;) hehe

ocenił(a) film na 8
atique

Ja na przykład czekam całe życie na Aliens w 3D, wow! to było by coś!

vince25xx

Dokładnie, popieram...

ocenił(a) film na 5
jmam_4

Matrix 3D to będzie święto

Enigmatyk

Warto iść- 3D jest boskie. Nie zapominajcie że film nie był kręcony "pod 3D" a to co z niego zrobili ARCYDZIEŁO!!!

ocenił(a) film na 8
zizou12_2

W wersji 3D naprawde wart obejrzenia film, szczególnie sceny z tyranozaurem :)

ocenił(a) film na 10
Enigmatyk

Gdzie nie gdzie efekty są super, gdzie nie gdzie napisy są tylko 3D ale sceny z tyranozaurem MASAKRA, bylem z koleżanką dziś na maratonie nocnym, Park był ostatni, przysnąłem, aaaaaa tutaj jak mnie darcie mordy obudziło to myślałem ze zawalu dostane :) super było zobaczyć ten film na dużym ekranie :)

tytan5017

"Darcie mordy" xD
Nie no, jak tylko zobaczyłem pierwszą scenę prologu to papa sama się automatycznie uśmiechnęła. Marzenie z dzieciństwa spełnione. Nie dość, że Jurassic Park na wielkim ekranie to jeszcze z jakim efektem :D

Enigmatyk

Byłam w Multikinie - jakość obrazu prześwietna!

Enigmatyk

Był ktoś na nim w Heliosie ? Czy dobre było 3D w Heliosie ? Bo zazwyczaj to jest strasznie słabe.

ocenił(a) film na 10
ArghesS

Właśnie wróciłem ze szczecińskiego Heliosa - bardzo fajne to 3D ale nie mam porównania z Multikinem jeśli chodzi o ten konkretny film. Przedtem byłem też w Heliosie na Hobbicie i Life of Pi i nie narzekałem. Czy faktycznie jest różnica w jakości 3D pomiędzy tymi kinami?

Sam Park nic się nie zestarzał. Uśmiechałem się przez cały film. A pierwsze pojawienie się T-Rexa nadal miażdży :).

wesker178

To świetnie, mam jeszcze większego smaka na tą produkcję. :)

ocenił(a) film na 10
Enigmatyk

Po dzisiejszym seansie w katowickim Heliosie jestem rozczarowany, film był ciemny a kolory mało wyraziste do tego okulary co jeszcze bardziej zaciemniło obraz, spowodowało to że źle się oglądało film. Sam efekt w 3D w porządku. Drugi raz na pewno nie pójdę. Mroczne Widmo dużo lepiej wyszło w 3D zasługiwało na 6+ i chciało się ponownie obejrzeć film. Może gdyby Park Jurajski wyświetlany byłby w IMAX byłoby lepiej.

ocenił(a) film na 10
Enigmatyk

Eh ta nostalgia...nie sądziłem że będzie mi dane zobaczyć Park Jurajski na dużym ekranie.
Przez cały seans łezka w oku mi się kręciła. Mimo że nie jestem fanem efektu 3D to muszę przyznać że wyglądało to bardzo dobrze (kino Helios), efekty komputerowe wciąż porażają, a to przecież już 20 lat! Ten film nie chce się starzeć, scena wyjścia tyranozaura z zagrody w strugach deszczu to prawdziwe arcydzieło . Wciąż jednak kręcę głową z niedowierzaniem gdy velociraoptor otwiera drzwi do kuchni...

Dla mnie jest to film wyjątkowy, to głównie Park Jurajski który obejrzałem jako kilkulatek obudził we mnie fascynację dinozaurami oraz zwierzętami kopalnymi która trwa do dziś.

ocenił(a) film na 10
Enigmatyk

wlasnie zobaczylem ,polecam zaskakujaco dobra konwersja jak na 20letni obraz ;) troszke moze za ciemny i niezbyt ostre kolory no ale sam efekt 3d bardzo czysty i fajna glebia

Enigmatyk

Nie widziałam, ale pewnie zobaczę. Coś mi się zdaje, że nie będę nawet musiała bratu mówić.
Haha.

I ja mam pomysł, genialny!
Najlepiej róbcie wszystko od razu w 3D, a to, co stare zróbcie z tego 3D i wszyscy będą zadowoleni.
;).
Oczywiście to nie do użytkowników ;).

ocenił(a) film na 9
Enigmatyk

A był ktoś w cinema-city? Jak 3d?

ocenił(a) film na 10
szkuciok91

Całkiem w porządku. Nie spodziewałem się że będzie aż tak dobrze cały czas pamiętając w którym roku powstał film. Bardzo miło było zobaczyć JP w kinie :)