Park Jurajski

Jurassic Park
1993
7,0 339 tys. ocen
7,0 10 1 338723
7,6 57 krytyków
Park Jurajski
powrót do forum filmu Park Jurajski

Właśnie sobie uświadomiłem jaki jestem stary.

Lu_0

To wyobraż sobie, że ja na nim właśnie byłem pierwszy raz w życiu w kinie (miałem wtedy 9 lat) i byłem pod ogromnym wrażeniem nie tylko wizualnym ale i dźwiękowym. To było na prawdę coś, po seansie przez miesiąc przeżywałem ten seans, zresztą do dziś mam ogromny sentyment do tego filmu.

ocenił(a) film na 8
kamil_kuczera

To jest bardzo dobry film, nawet genialny, ja jeszcze jestem młody i przede mną część 4. Parku Jurajskiego, ale szczerze mówiąc myślę, że to nie będzie to samo jak za waszych czasów. Żadnego sentymentu nie będzie, bo teraźniejsze filmy jednak się różnią w dużej mierze od tych starszych. Ciężko będzie o powtórzenie takiego sukcesu.

grzegorzszuba

Zależy jakiego sukcesu. Bez względu na poziom czwórki i tak miliony pójdą do kin, tego filmu nawet nie trzeba reklamować.
Może nie byłem na tym w kinie ale mogłem się załapać na czas gdy nie było Avatarów a dinozaury z 'JP' wyglądały tak realistycznie, że przez wrażenia nie można było zasnąć po filmie.
Szkoda, że tak nisko w rankingu, ode mnie mocne 8/10.

ocenił(a) film na 8
Suggesix

Źle się wyraziłem, bardziej chodzi o powtórzenie klimatu i przerażenia z wyspy niż o budżet.

grzegorzszuba

Dokładnie choć jestem bliski pewności, że skończymy na tym w kinie ;)

ocenił(a) film na 8
kamil_kuczera

Hehe -ja też :) 4 klasa podstawówki :D to był dla mnie pocisk :D

ocenił(a) film na 8
Lu_0

Też byłem, miałem wtedy 6 lat i pamiętam, że nawet nadążałem z czytaniem :) film mnie rozwalił!!!

ocenił(a) film na 9
jasiu15

ja wcale nie potrafiłem czytać:)
ale jak wielu małych chłopców miałem fazę na dinozaury:)

Stilnes

..pamiętam jak dziś, jeden z pierwszych filmów w kinie;)..

ocenił(a) film na 8
QbaIno

tam jeden z pierwszych, moj "pierwszy raz" w kinie. pamietam ze ojciec mnie zabral jako prezent na urodziny;] 93 rok...hmmm ale ten czas zapier.....

Lu_0

Ja też jestem stary :) - widziałem go jeszcze w Relaksie w Wawie.

ocenił(a) film na 10
moscu

sami jesteśmy jak dinozaury :)

ocenił(a) film na 8
Lu_0

To samo sobie pomyślałem, jak przeliczyłem, kiedy byłem na tym w kinie...ale jeszcze dużo dobrego przed nami...

ocenił(a) film na 8
Lu_0

Kurde ja na jedynce w kinie nie byłem (miałem wtedy 3 lata) ale oglądałem na VHS za to pamiętam że byłem w kinie na drugiej części. . .