Park Jurajski

Jurassic Park
1993
7,0 339 tys. ocen
7,0 10 1 338714
7,6 57 krytyków
Park Jurajski
powrót do forum filmu Park Jurajski

Ten film bije większość współczesnych widowisk i w przeciwieństwie do nich ma przesłanie. Polecam wszystkim którzy nie widzieli i widzieli wiele razy, bo wrażenia niezapomniane.

ocenił(a) film na 10
obleh

Z twojej wypowiedzi wnioskuje że byłeś na nim w kinie.Zmieniono może lub dodano jakieś sceny?

użytkownik usunięty
juzek124

Nie.
Też byłem.

juzek124

Nie ma zmian w scenach.

ocenił(a) film na 7
obleh

jakby była to wersja reżyserska albo miała chociaż kilka nowych ujęć, to bym się skusił pewnie. ale film znam na pamięć więc odpuszczę

ocenił(a) film na 10
juzek124

Ja zauważyłem tylko subtelny retusz. Nie ma na przykład włosa na kamerze w ostatnim ujęciu. ;)

carlosss00

Są zmiany szczególnie w udźwiękowieniu. Słychać w niektórych miejscach dźwięki, których w oryginale nie było, nawet dialogi (co muszę sprawdzić na 100%, ale widziałem wiele razy ten film i nie przypominam sobie żeby np. w scenie kiedy raptory wchodzą do kuchni dziewczyna zapytała chłopaka "co to za gatunek?" a on odpowiedział "velociraptor")

ocenił(a) film na 10
Piotras2009

dziewczyna zapytała chłopaka"co to za gatunek?" a on odpowiedział "velociraptor"

Ta scena jest na 100% w oryginalnej wersji.

ocenił(a) film na 10
Piotras2009

Otóż to, dialogi nie zostały zmienione. Ale sam dźwięk był na pewno oczyszczony. ;)

ocenił(a) film na 10
carlosss00

Mi sie wydaje ze były zmiany w dialogach np. w scenie gdy Malcolm leży ze złamaną noga a ten dziadek nad mapami gotowy instruowac jest ta od roślin gdzie ma iść. Była tam wymiana zdań zmieniona chyba w tej wersji 3d. Ten dziadek mowi coś o disneylandzie a malcolm coś odpowiada o piratach z karaibow.

ocenił(a) film na 10
krzychu_k2

To też było cały czas w filmie. ;)

ocenił(a) film na 9
obleh

Solidne kino rozrywkowe, dobrze zagrane, nakręcone z pomysłem. Wielka szkoda, że takie filmy już nie powstają. Ale dobrze, że te starsze wracają na ekrany w 3D :-)

http://filmynieznane.blox.pl/html

jakubovski

Chętnie obejrzę w 3D Terminatora 2 albo Matrixa.

ocenił(a) film na 8
obleh

A ja dodatkowo jeszcze starego Indianę Jonesa.

ocenił(a) film na 6
obleh

juz dawno sie przymierzalem aby obejrzec park jurajski
teraz jest w kinie w 3d wiec chyba sie skusze

ocenił(a) film na 10
Ghostface_22

Właśnie wróciłem z kina i powiem wam ze jak była scena przylotu na wyspę i usłyszałem motyw Williamsa to aż łza mi pociekła heh sentyment film nic a nic sie nie zestarzał 3 d bardzo fajnie wpływa na wygląd filmu coś pięknego naprawdę polecam każdemu kto może niech idzie do kina na ten klasyk takich filmów dobrych już się niestety nie robi a szkoda wielka co jak co, ale Spielberg mam dar urzekania widza.

ocenił(a) film na 10
slayer6

Mnie ciary przeszły na tej scenie przeloty na wyspę. Motyw dobry.ta muza. Godne

ocenił(a) film na 6
Ghostface_22

bylem i jako film to nawet fajny ale to 3d(w tym filmie)jakos mnie nie przkonaloo

ocenił(a) film na 8
obleh

Pamiętam jak byłem na tym w kinie 1993 roku. To było coś. Ten film wyprzedził swoja epokę. Nawet obecnie wiele współczesnych bełkotliwych niby hitów mu nie dorównuje. Chyba się wybiorę w sobotę. Ciekawe czy jeszcze poleci ? Kiedyś głosowałeś w moim rankingu efektów specjalnych. Jak będziesz chciał pogadać o filmach sci-fi i innych to wpadaj w komenty. Zapraszam http://www.filmweb.pl/user/Rahabiel/blog/539216#komentarze