Widziałam ten film mnóstwo razy w tv i zawsze żałowałam, że nie mogłabym być w kinie na tym, w sumie mogłabym ale za dużo to bym nie pamiętała he he. Po tylu latach powrócili z tym filmem w technologii 3d i świetnie, czujesz się częścią tego świata, prawie, że możesz dotknąć tch dinozaurów ;)
Pamietącie scenę jak prawnik krwiopijca zostawia dzieciaki w samchodzie na pastwę Tyranozaura ? nie dość, że sam dźwięk i ryk jego wywoływał , dragania nawet foteli ;D to jeszcze właśnie w tej scenie gdzie dzieciami są szybą samochodu a on je atakuje, ma się totalnie rważnie jakby atakował Ciebie ;D
Film ponadczasowy, do którego zawsze można wrócic i nigdy się człowiekowi nie znudzi, moim zdaniem powienien tu mieć średnią powyżej 7. No ale cóż.
Szkoda, że ma tak niską ocenę, sądziłem, że po reedycji 3D trochę ona urośnie. W każdym razie zgadzam się, że film ponadczasowy. Na mnie w 3D najlepsze wrażenie wywarł moment, gdy raptor podskakuje do nogi Lex nad kuchnią. ;)
w ogóle dużo było scen gdzie 3d robiło doskonałe wrażenie, możnaby powiedzieć, że ten film to od razu powinien powstać w tej technice gdyby wtedy była :D Cieszę się , że byłam na tym filmie, zreszta on zawsze bedzie mi sie kojarzyć z dziecinstwem, nawet marzylam by byc archeologiem jak Grant xD
Dawno temu przez przypadek wykopałem czaszkę krowy u siebie w ogrodzie, emocje gwarantowane :P
Jak się trochę poszuka to można znaleźć odciski muszli i roślin w kamieniach.
O kościach dinozaurów należy raczej zapomnieć chociaż z tego co wiem jest stanowisko paleontologiczne w Krasiejowie.
Jest jeszcze jedno miejsce. Sławno niedaleko Opoczna. Znajdują się tam osady skalne sprzed 148 milionów lat. Często jest porównywalne do słynnego niemieckiego stanowiska paleontologicznego Solnhofen. Znajdowano tam dotychczas szczątki pterozaurów i gadów morskich, takich jak ichtiozaury - dinozaurów jak dotąd w Sławnie nie znaleziono. Więcej o tym miejscu się możesz dowiedzieć na tej stronie internetowej, organizacja Phacops http://www.phacops.pl/pl/news
Szkoda, że w Polsce nie można studiować paleontologii. A przynajmniej tak mi się wydaje. Bo bym poszła na to ;)
Film widziałam wczoraj w kinie, coś wspaniałego zobaczyć go na dużym ekranie!
Właśnie, wielu ludzi jakoś to myli. On był paleontologiem. I też chciałem nim być. Do dzisiaj rysuję dinozaury. Park Jurajski tez kojarzy mi się z dzieciństwem, to niewątpliwie mój ulubiony film. W kinie byłem dwa razy ostatnio. ;D A w sumie ten film jest starszy ode mnie o rok.
Mnie tym filmem i wieloma innymi zaraził mój starszy brat. ;D I on jest starszy też od Parku Jurajskiego i w sumie nie tak niewiele. ;D
mnie jedynka zarazila tym filmem, bo pamietam ze jak bylam mala to ten film czesto puszczali wlasnie na tym kanale
Miło było zobaczyć film, który oglądało się jako 5latek. Ale nie 3D... Według mnie to nie potrzebny efekt, od którego bolą oczy...