Park Jurajski

Jurassic Park
1993
7,0 339 tys. ocen
7,0 10 1 338723
7,6 57 krytyków
Park Jurajski
powrót do forum filmu Park Jurajski

Zgódźcie się, albo mnie zjedźcie, ale dla mnie ścieżka dźwiękowa do Parku Jurajskiego napisana przez geniusza Williamsa jest jednym z największych osiągnięć w tej dziedzinie w historii kina. To między innymi dzięki niej film jest po prostu nieśmiertelny. Wciągał mnie jak miałem lat 7 (no, wtedy to mnie przerażał :), wciąga i dostarcza mi rozrywki i dziś ;). Być może to sentyment? Albo geniusz Spielberga i Williamsa...

ocenił(a) film na 10

Potwierdzam. To geniusz zarówno Spielberga jak i Williamsa. Jeden i drugi mieli już za sobą pewne doświadczenie we wspólnym filmie jakim były E.T. Saga Indiana Jones i Szczęki. Jurassic Park to kolejny dowód na to że obydwaj są świetni a nawet powiem więcej rewelacyjni w tym co robią !

P.S. Journey To The Island to najlepsza melodia jaką kiedykolwiek słyszałem ;)

No bo jak John Williams się zabiera do roboty, to wiadomo, że wyjdzie coś genialnego. Podziwiam tego człowieka bez reszty, za to, że potrafi tworzyć tak różnorodne motywy, jednocześnie będącymi do siebie podobnymi, a najlepsze jest to, że to podobieństwo jest jego znakiem firmowym i znakiem jakości, a nie kiczu czy końca pomysłowości.
Chaotycznie, ale zgaduję, że wiadomo wszystkim o co mi chodzi :)

ocenił(a) film na 10

Podpisuje sie pod tym! Kocham ten soundtrack :]