Park Jurajski

Jurassic Park
1993
7,0 339 tys. ocen
7,0 10 1 338723
7,6 57 krytyków
Park Jurajski
powrót do forum filmu Park Jurajski

część jest da was najlepsza ?
Bo ja uważam że 3 i ewentualnie 1 :)

Milan_Baros

Hmmm no cóż. Osobiście uważam, że tylko i wyłącznie 1 jest tak naprawdę warta oglądnięcia. Niesamowity klimat, scenariusz, pomysł i fabuła. Ogląda się świetnie i z chęcią poszedłbym jeszcze raz na tą część do kina. 2 oglądałem na wielkim ekranie i też mogła być,ale nie umywa się do poprzedniczki. 3 to w moim odczuciu głupawa pogoń dinozaurów za ludzmi i na odwrót. Aż się boję części 4...

ocenił(a) film na 10
czaaareeek

Wg. mnie tez zdecydowanie part 1 była najlepsza, pozatym mam do niej pewien sentyment bo obejrzałem ją późnym popołudniem jako dzieciak (na dodatek jeszcze wersje z napisami !!) i jestem nią zachwycony po dzień dzisiejszy. Kolejne części niestety już nie tak dobre jednak nadal świetne. Pozdrawiam !

ocenił(a) film na 9
Milan_Baros

Według mnie najlepsza jest 1. W 2 i 3 powody powrotu ludzi na wyspy są bardzo naciągane. W jedynce widać że natury nie da się poskromić techniką.

ocenił(a) film na 10
Milan_Baros

Zdecydowanie czesć pierwsza, niesamowity klimat, poprostu doskonały film. Część druga cóż.. mnie się swego czasu abrdzo podobała choć z perspektywy czesci pierwsze to już nie to :/ a o trójce już nie wspomne bo to profanacja dobrego tematu.

ocenił(a) film na 7
Obiwan

Najlepszy klimat miała część pierwsza,ale najlepsza,najbardziej efektowna jest część trzecia.Druga była najgorsza ze względu na naciąganą fabułę no i bez Sama Neila :p

czester

Dla mnie jedynka jest bezkonkurencyjna, właśnie za ten klimat i najlepszą obsadę:-) Trójka, choć dopracowana technicznie, nie zrobiła na mnie takiego wrażenia...