Park Jurajski

Jurassic Park
1993
7,0 339 tys. ocen
7,0 10 1 338714
7,6 57 krytyków
Park Jurajski
powrót do forum filmu Park Jurajski

No pewnie że film z 1993 roku nie będzie się równał z filmem z 2005 roku!! To chyba normalne że technika poszła na przód i to bardzo szybko w ciągu kilku lat!! Mówcie co chcecie ale ja w życiu lepszego filmu nie widziałem pod względem fabuły, film ten to istny pogromca kiczowatych filmów z telewizji opowiadający o dinozaurach. Zawsze znajdą się ludzie którym coś nie pasuje, ale naszczęście są i tacy którzy doceniają prawdziwą pracę :)))))))))))))

ocenił(a) film na 10
nemo566

"No pewnie że film z 1993 roku nie będzie się równał z filmem z 2005 roku!! "- powinienes dodac /pod wzgledem efektow specjalnych/:)

Rudolf_2

Czasami film pod względem efektów specjalnych z 1993 przewyższa filmy z 2005r., najlepszym przykładem tego jest najnowszy King Kong, według mnie efekty dinozaurów były ładniejsze w Parku Jurajskim, tak naprawde era cyfrowa zaczynała się na początku lat 90-tych, więc nie ma reguł, trzeba po prostu umiejętnie wykorzystać tą technikę.

centre_shop

I tutaj masz rację. Dzisiaj często odwalają robotę i uznają ze komputery wszystko załatwią. I wystarczy spojrzec na takiego Terminatora 2 i 3. Dwojka ma tysiąc razy lepsze efekty. A powstała ponad 10 lat wczesniej.Trojka pomimo ze miała budzet az 150 milionów dolarów zaprezentowała zenujace efekty. Najlepszy przyklad : terminatory z przyszlosci wygladaja jak usmiechniete kukly z jarzacymi sie guziczkami zamaist oczu. Zerknijcie na poczatek termina 2 albo nawet na jedynke - terminator jest naprawdę realistyczny i przerażajacy.

ocenił(a) film na 10
nemo566

Minęło kolejne 14 lat i nadal efekty w Parku Jurajskim wyglądają świetnie.

ocenił(a) film na 10
nemo566

tu nie masz racji park jurajski 1993 ma dużo lepsze efekty niż niektóre filmy z 2005