Widziałam ten film wieeele lat temu, gdy jeszcze efekty specjalne były na nie tak wysokim poziomie. Od powstania PARKU JURAJSKIEGO, czyli przez prawie 20 lat nauka, technika itp. - wszystko poszło wiele kilometrów naprzód, ale mało jest teraz takich produkcji, które byłyby tak wiarygodne jak właśnie PARK JURAJSKI w 1993 roku. Jestem osobą, która obejrzy wszystko (prócz bezsensownych komedii romantycznych). Dosłownie wszędzie zwracam uwagę na słabe efekty i sztuczność. Kilka lat temu tego nie robiłam, także musiałam obejrzeć dzisiaj ten film ponownie. Nie doczekałam się sztucznych dinozaurów. :) Ujrzałam natomiast cudowne zwierzęta, całkiem zgrabną fabułę i dobrych aktorów. Całość oceniam więc na 9. :)
Jak dla mnie to dinozaury w Parku wciąż wyglądają tak realistycznie, że nie podskoczy do nich żaden Avatar
Rzeczywiście efekty dzisiaj nadal robią świetne wrażenie i często są lepsze od tych z filmów nowszych o 5-10-15 lat.
Scenariusz mistrzowski, aktorstwo świetne, przygoda pierwszego sortu. Muzyka genialna, tematyka nader ciekawa.
Ten film to kamień milowy kinematografii.
Ja również gdy wczoraj oglądałam film myślałam że dinozaury będą strasznie nienaturalne ale się myliłam . Wyglądały jak żywe! Ten film zawsze będzie robił wrażenie . Przynajmniej na mnie ;)