Park Jurajski

Jurassic Park
1993
7,0 339 tys. ocen
7,0 10 1 338741
7,6 57 krytyków
Park Jurajski
powrót do forum filmu Park Jurajski

No! :)

ocenił(a) film na 9

Widziałam ten film wieeele lat temu, gdy jeszcze efekty specjalne były na nie tak wysokim poziomie. Od powstania PARKU JURAJSKIEGO, czyli przez prawie 20 lat nauka, technika itp. - wszystko poszło wiele kilometrów naprzód, ale mało jest teraz takich produkcji, które byłyby tak wiarygodne jak właśnie PARK JURAJSKI w 1993 roku. Jestem osobą, która obejrzy wszystko (prócz bezsensownych komedii romantycznych). Dosłownie wszędzie zwracam uwagę na słabe efekty i sztuczność. Kilka lat temu tego nie robiłam, także musiałam obejrzeć dzisiaj ten film ponownie. Nie doczekałam się sztucznych dinozaurów. :) Ujrzałam natomiast cudowne zwierzęta, całkiem zgrabną fabułę i dobrych aktorów. Całość oceniam więc na 9. :)

użytkownik usunięty
m4d214

Jak dla mnie to dinozaury w Parku wciąż wyglądają tak realistycznie, że nie podskoczy do nich żaden Avatar

ocenił(a) film na 9
m4d214

Rzeczywiście efekty dzisiaj nadal robią świetne wrażenie i często są lepsze od tych z filmów nowszych o 5-10-15 lat.
Scenariusz mistrzowski, aktorstwo świetne, przygoda pierwszego sortu. Muzyka genialna, tematyka nader ciekawa.
Ten film to kamień milowy kinematografii.

ocenił(a) film na 8
m4d214

Ja również gdy wczoraj oglądałam film myślałam że dinozaury będą strasznie nienaturalne ale się myliłam . Wyglądały jak żywe! Ten film zawsze będzie robił wrażenie . Przynajmniej na mnie ;)

m4d214

Rzeczywiście, byłem pod wrażeniem! '93rok i takie efekty! Może później je poprawiali? Dinozaury ani trochę nie ustępują jakości wykonania żadnym mieszkańcom Dystryktu 9 ani rasie Na'vi ani żadnym innym stworom i tworom współczesnego kina! Prześwietny,klasyczny film.