Park Jurajski

Jurassic Park
1993
7,0 339 tys. ocen
7,0 10 1 338741
7,6 57 krytyków
Park Jurajski
powrót do forum filmu Park Jurajski

Czy mógłby mi ktoś wymienić jakie dinozaury występowały w tym filmie.Chodzi mi o dokładne nazwy dinozaurów.Z góry dzieki.

użytkownik usunięty
JacekWacek

Polecam jeszcze raz oglądając po prostu wszystkie części, ja właśnie to robię a tutaj masz małą ściągę http://pl.wikipedia.org/wiki/Park_Jurajski#Rodzaje_dinozaur.C3.B3w_w_Parku_Juraj skim Co do samego filmu tak jak twórca (właściciel) Parku nie szczędził kosztów z stworzeniem tego parku tak samo twórcy filmu nie szczędzili kosztów aby stworzyć ten obraz, który pomimo upływu lat oglada sie w dalszym ciągu wyśmienicie. To swoiste arcydzieło, które ogląda się do tej pory z zapartym tchem.

ocenił(a) film na 10

Dla mnie to idealny film przygodowy. Efekty specjalne mimo upływu lat nadal robią wrażenie mimo, że niedługo minie 20 lat od powstania filmu, a jak wiemy akurat efekty komputerowe w filmach starzeją się stosunkowo szybko.Być może moja ocena dla tego filmu jak i pozostałych części z trylogii może wydawać się nieco zawyżona,ale po prostu czułbym się źle stawiając niższą jako, że mam ogromny sentyment do "Parku".Pamiętam, że gdy jako szczeniak ogromnie pasjonowałem się dinozaurami ten film był chyba moim ulubionym w ogóle ;).

PS. Dziwne jest to, że na Filmwebie jedynka ma gorszą średnią od dwójki i niewiele lepszą od jedynki....

użytkownik usunięty
kibic

Właśnie,to dość niska ocena jak na ten film.Uważam,że zasługuję na wyższą.Dla mnie efekty są naprawdę dobre a film raczej nigdy mi się nie znudzi.Dla mnie jest to jeden z najlepszych filmów/seriali o dinozaurach.
Nie licząc filmów dokumentalnych typu Wedrówki z dinozaurami itp...

ocenił(a) film na 10

Oooo tak. Wędrówki z dinozaurami są kapitalne ;)

O,tak.Ten film ma stanowczo za niską ocenę.

ocenił(a) film na 8

"Dla mnie jest to jeden z najlepszych filmów/seriali o dinozaurach."
Jak znasz równie dobre jak ten, to jakbyś mogła to podaj mi kilka tytułów.