Efekty specjalne są o niebo lepsze niz tysiaće filmów produkowane w ostatnich latach. Dawno nie widziałem filmu z tak dobrze dopracowanymi i realnymi efektami, a na tamte czasy to można było chyba zemdleć z wrażenia to ogladajac...nie potrafie sobie tego wyobrazic.... jeśli DZISIAJ to robi takie wrazenie... fkt z bliska czasami widać niedopracowania,ale co tam... wynik koncowy jest powalający... a cały film cóż... czasami nie wiedziałęm czy mam sie bac czy smiac bo najstraszniejsze i najbrutalniejsze sceny były na podlozu humorystyczne ("Ray, to ty, dzieki Bogu... aaaaaa..." :p) czy to jak uciekając przed T-Rexem Dennis zamyka za sobąd drzwi <lol> potem bum, zostaje sam na kiblu siedzący itd.... ale kilku scen można się przestraszyc.... i samo napiecie,klimat, realizm scen z dinozaurami.... aktorstwo!, wiadomo ze są niedopracowania scenariusza, kilka lekkich głupot, ale co z tego....!! oglaa się sie swietnie, a jak an tamte lata to arcydzieło... gdyby ten film powstał w tym roku dałbym mu 8/10 spkokjnie :D ode mnie dostaje 9+
POLECAM>