Park Jurajski

Jurassic Park
1993
7,0 339 tys. ocen
7,0 10 1 338714
7,6 57 krytyków
Park Jurajski
powrót do forum filmu Park Jurajski

Na imdb ma średnia 8.00 z 451 000 ocen a na filmwebie 6.9 z 265 000. Widać, że Amerykańce umieją docenić dobre filmy i zapewne nie dlatego, iż to Amerykańska produkcja. Nie rozumiem ludzi, którzy mówia: "Słabe efekty". Film z '93 i jak na tamte czasy to chyba najlepszy film z takimi efektami. Mimo, że oglądałem kilka razy trylogię to cały czas mnie przyciąga do ekranu.

Wroganin

"Film z '93 i jak na tamte czasy to chyba najlepszy film z takimi efektami"

Nie mogę się z tobą zgodzić. Te efekty specjalne są lepsze od wielu dzisiejszych produkcji, takich jak "przechwalebny" Avatar. Przecież tam jest efektów już zbyt! Nie wiem czemu wszyscy tak za tym filmem szaleją. Nie powiem, też mi sie Avatar podobał, tylko efekty były przesadzone. A wrazając do Parku Jurajskiego, to gdybyś może kieddyś oglądał film "Jak tworzono Park Jurajski" to byś się dowiedział, że Dennis Muren (ten od efektów specjalnych) wraz ze swoją ekipą nie chcieli przedobrzyć z efektami (tak jak to było w Avatarze) i dlatego jeździli po różnych ogrodach zoologicznych, oglądali ruchy zwierząt i potem to przenosili na ekran. Dlatego właśnie Jurassic Park nigdy się nie starzeje.