Park Jurajski

Jurassic Park
1993
7,0 339 tys. ocen
7,0 10 1 338710
7,6 57 krytyków
Park Jurajski
powrót do forum filmu Park Jurajski

Panie Spielberg same efekty nie wystarczą ,trzeba umiejetnie zbudowac scenaruisz.Niestety ten film poza efektami jest okropnie nudny,patrzymy na te dinozaury i nic poza nimi nie ma .Nawet aktorstwo stoi na srednim poziomie. Udana jest jedynie muzyka.Szkoda bo temat dobry reżyser tez a film to efektowne pokazanie możliwosci ameryki 4 /10

Alexander_2

Mylisz się ten film to apogeum kina rozrywkowego.

ocenił(a) film na 9
Alexander_2

jedno jest pewnie, recenzentem zostać nie powinieneś, więc trzymaj się z daleka od prób wystawiania filmom ocen. po prostu się nie znasz. nie bierz tego do siebie. aktorstwo jest genialne, aktorzy mimo tego, że wielu z nich było mało znanych zagrali świetnie i naturalnie. chciałbym zobaczyć Twoją minę, jakby wyskoczył na Ciebie raptor. piszesz, że trzeba zbudować umiejętnie scenariusz i o scenariuszu to wszystko. nic mu w sumie nie zarzucasz prócz tego, że jest nudny. coś za mało. ja nie doszukuję się w scenariuszu żadnych błędów (do każdego filmu można się tak przypieprzyć, że nawet z ideału wyciągnie się dziesiątki błędów). Zgadzam się z Tobą co do muzyki. Muzyka z JP jest genialna, zarówno jak sam film. I tu... koniec? A co z reżyserią? Jak oceniasz reżyserię? Jak oceniasz zdjęcia? Lokacje? Efekty specjalne? Rozpisz się i podaj prawdziwe wady, a nie rzucaj bezsensownymi ocenami.

ocenił(a) film na 10
Alexander_2

Poprostu nie umiesz się wczuć w film. Ja już go tyle razy oglądałem i mnie sie nie nudzi. Jednym minusem filmu sa błędy popełnione w nim a jest ich trochę.Film dobrze był wyreżyserowany, tak jak mówiłes ma bardzo dobre wfwkty wizualne i również brdzo dobrą klimatyczną muzykę.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Alexander_2

Nie powinieneś sie czepiac Spilberga o scenariusz, bo jest on na podstawie ksiazki, wiec powinienes miec pretensje do jej autora.

Alexander_2

OK, twoje zdanie.