Panie Spielberg same efekty nie wystarczą ,trzeba umiejetnie zbudowac scenaruisz.Niestety ten film poza efektami jest okropnie nudny,patrzymy na te dinozaury i nic poza nimi nie ma .Nawet aktorstwo stoi na srednim poziomie. Udana jest jedynie muzyka.Szkoda bo temat dobry reżyser tez a film to efektowne pokazanie możliwosci ameryki 4 /10
jedno jest pewnie, recenzentem zostać nie powinieneś, więc trzymaj się z daleka od prób wystawiania filmom ocen. po prostu się nie znasz. nie bierz tego do siebie. aktorstwo jest genialne, aktorzy mimo tego, że wielu z nich było mało znanych zagrali świetnie i naturalnie. chciałbym zobaczyć Twoją minę, jakby wyskoczył na Ciebie raptor. piszesz, że trzeba zbudować umiejętnie scenariusz i o scenariuszu to wszystko. nic mu w sumie nie zarzucasz prócz tego, że jest nudny. coś za mało. ja nie doszukuję się w scenariuszu żadnych błędów (do każdego filmu można się tak przypieprzyć, że nawet z ideału wyciągnie się dziesiątki błędów). Zgadzam się z Tobą co do muzyki. Muzyka z JP jest genialna, zarówno jak sam film. I tu... koniec? A co z reżyserią? Jak oceniasz reżyserię? Jak oceniasz zdjęcia? Lokacje? Efekty specjalne? Rozpisz się i podaj prawdziwe wady, a nie rzucaj bezsensownymi ocenami.
Poprostu nie umiesz się wczuć w film. Ja już go tyle razy oglądałem i mnie sie nie nudzi. Jednym minusem filmu sa błędy popełnione w nim a jest ich trochę.Film dobrze był wyreżyserowany, tak jak mówiłes ma bardzo dobre wfwkty wizualne i również brdzo dobrą klimatyczną muzykę.
Pozdrawiam
Nie powinieneś sie czepiac Spilberga o scenariusz, bo jest on na podstawie ksiazki, wiec powinienes miec pretensje do jej autora.