Park Jurajski

Jurassic Park
1993
7,0 339 tys. ocen
7,0 10 1 338723
7,6 57 krytyków
Park Jurajski
powrót do forum filmu Park Jurajski

A zaden inny z dinozaurami go nie przebija. Efekty super, nie jakaś komputerowa animacja,
aż bijąca po oczach...

ocenił(a) film na 10
Atesia88

Przecież w tym filmie też są komputerowe animacje, dość oszczędnie i dbale dopracowane zresztą.

Raptosaur

Ogladales/aś jak kręcono jedynke? Jesli tak powinienes/piwinnas wiedziec o czym mówie :)

ocenił(a) film na 10
Atesia88

Pamiętam robota Tyranozaura który został użyty do niektórych scen, chory triceratops i dilofozaur w samochodzie też nie był animowany, jednak większość efektów z udziałem dinozaurów to animacje komputerowe.
Jak dotąd nie spotkałem się z lepiej wykonanymi dinozaurami stworzonymi drogą cyfrową.

Anthrax91

Nie mowie, ze nie ma tu nic komputerowego bo wiadomym jest, ze bez tego by sie nie obeszlo. Chodziło mi glownie o roboty, co dawało tak wiarygodny efekt. Znaczy wciąz daje. I patrząc na ten film mozna odniesc wraenie jakby dinozaury byly prawdziwe tak jest super zrobione :) tez sie nie spotkałam z niczym lepszym o tej tematyce. Świetna robota.

ocenił(a) film na 10
Atesia88

Ależ oczywiście wiem, o czym mówisz :) . Z Twojej wypowiedzi wywnioskowałem tylko, że myślałaś, że nie ma tutaj absolutnie żadnych komputerowych animacji. Wybacz mi to drobne nieporozumienie. A roboty (inaczej zwane kukłami animatronicznymi) rzeczywiście robią wrażenie po dziś dzień. Film z czasów, gdy efekty specjalne osiągano fizycznym nakładem, zamiast wirtualnym.

Raptosaur

Ciesze sie, że sie juz zrozumielismy :)

Atesia88

Oho, widzę że kolejny klasyk doceniony ;) Rzadkość ostatnimi czasy... Co do jakości całkowicie się zgadzam. Jak dla mnie prawdziwe arcydzieło, świetna muzyka i efekty. Również nie kojarzę produkcji o podobnej tematyce mogącej konkurować z Parkiem (pomijając kontynuacje ofc).

ocenił(a) film na 9
Valdoraptor23

O zgrozo znałem człowieka z rocznika 1990 który NIE ZNAŁ tego filmu....
Kiedy powiedziałem że mimo iż film ma prawie 20 lat to będziesz pod wrażeniem przynajmniej efektów specjalnych-nie uwierzył, póki nie zobaczył...
Uwielbiam nawracać ludzi na właściwą drogę:)

biver88

Chwała Ci! ;)