PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8558}

Paryż, Teksas

Paris, Texas
1984
7,8 14 tys. ocen
7,8 10 1 13718
8,2 51 krytyków
Paryż, Teksas
powrót do forum filmu Paryż, Teksas

Różnica wieku

ocenił(a) film na 6

Czy nikogo nie razi różnica wieku między bohaterami i to że 17latka urodziła dziecko ponad 50letniemu mężczyźnie a nam sprzedaje się to nam jako wielką miłość?

ocenił(a) film na 9
tamago_

Dokładnie. W dzieciństwie, gdy oglądałem ten film i uwielbiałem go zresztą tak samo jak teraz, nie zwróciłem na to uwagi, ale teraz, gdy sam mam już prawie 40 lat, zauważam, że w wielu filmach różnica wieku między mężczyznami i kobietami jest duża i owe kobiety to tak naprawdę bardzo młode dziewczyny.

ocenił(a) film na 7
tamago_

Holling i Shelly z Przystanku Alaska. Tam różnica wieku jest chyba jeszcze większa.

ocenił(a) film na 9
tamago_

https://www.youtube.com/watch?v=Rb1doPBP6wc

ocenił(a) film na 6
AutorAutor

To właśnie nie była prawdziwa miłość. On się w niej zakochał, bo była młoda i atrakcyjna, a ona zakochała się w nim przejściowo. Dziwne jest jednak, że wytrzymali ze sobą cztery lata.

ocenił(a) film na 9
The30sLady

Stare ciało - stare jaja.

ocenił(a) film na 7
tamago_

Nie nie jesteśmy feministkami.

ediz4

a szkoda ;)

ocenił(a) film na 7
oldflame

Nie szkoda - to choroba psychiczna.

ediz4

w jakiejś szurskiej głowie na pewno

ocenił(a) film na 7
oldflame

w każdej normalnej

ediz4

idz sie lecz i nie psuj spoleczenstwa

tamago_

Kolejny patrzący na przeszłość oczami porąbanej współczesności. Jeszcze nie tak dawno tego typu związki były codziennością i nikt nie widział w tym nic dziwnego. Mentalnie i biologicznie to młoda kobieta jest dopasowana bardziej do mężczyzny zdecydowanie starszego od siebie, niż do równolatka. Tak było w całej historii ludzkości, tak jest dalej na świecie poza tak zwanym zachodem, ale na szczęście i tam zdarzają się ciągle takie związki, nawet u nas, przykładowo Andrzej Łapicki.

ocenił(a) film na 9
tamago_

W filmie była informacja, że ona miała 17-18 lat kiedy się poznali, a nie kiedy urodziła mu dziecko. Kiedy bohater opowiada ich historię to można wywnioskować, że dziecko urodziło się kilka lat później po tym jak się poznali. Poza tym z wiekiem Travisa chyba trochę przesadzasz, raczej nie miał ponad 50 lat jak piszesz. Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 7
tamago_

Nie, nie razi. Bohaterów filmu, jak widać, też nie raziło. Ciebie razi. Nie wiem czemu tylko.