PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37600}

Pasażer

Derailed
2002
5,2 4,0 tys. ocen
5,2 10 1 3982
1,8 4 krytyków
Pasażer
powrót do forum filmu Pasażer

Bardzo słaby

ocenił(a) film na 2

Chyba najgorszy film z Van Damme - tragicznie słaby scenariusz, koszmarne sceny akcji i aktorstwo. Nawet Van Damme tutaj dał ciała :(. Filmy z lat 70. maję lepszy green-box itd. "Pasażer" wygląda jak kompletna amatorka - film klasy Z. Oglądałem go na Stopklatce TV i czytał Piotr Borowiec. Co dziwne to gówno leciało również na TVP i TVN dawniej.

ocenił(a) film na 2
Goro_Gondo

A ja trafiłem na niego na Kino TV i potwierdzam, że to chyba najgorszy film z JCVD jaki oglądałem, a widziałem wiele. Scenariusz w tego typu filmach ma drugorzędne znaczenie, więc go pominę. Chodzi o akcję, strzelaniny, sceny walk i wybuchy. W tym filmie wszystko jest tak amatorsko zrealizowane, że nie da się tego oglądać. Sceny walk są marne, widać że symulowane, często ciosy nie trafione, wygląda to wszystko beznadziejnie. Montażysta był w trakcie pracy pijany, ewentualnie nachlał się jak zobaczył co spłodził, dawno czegoś takiego nie widziałem. Film z 2002 roku a efekty specjalne... Matko boska, wstyd z czymś takim do ludzi. Przecież te sceny na dachu pociągu... Nie no, to trzeba zobaczyć, komentarz zbędny.

ocenił(a) film na 2
_illusion_

No takie sceny jak na dachu pociągu to Youtuberzy darmowymi programami lepiej robią.

ocenił(a) film na 2
Goro_Gondo

Przyznam, że czułem zażenowanie podczas seansu, bo nie spodziewałem się, aż takiego badziewia a nie jest mi obce kino lat '80 czy '90, filmy klasy B czy też C. Jednak nic nie przyszykowało mnie na to co ma nadejść... Więc, gdy myślałem, że gorzej już być nie może nastąpił finał tego dzieła... sceny na dachu pociągu i la grande finale - scena na moście. Ten as efektów specjalnych co to coś stworzył w 2002 roku i wypuścił do ludzi powinien spalić się ze wstydu. Tutaj nawet ciężko coś napisać na ten temat, każdy powinien to zobaczyć, bo to prawdziwa perełka a nie chcę spoilerować :) Nic więcej nie napiszę, polecam samemu sprawdzić. Aż nie mogłem uwierzyć (tak, sprawdziłem rok produkcji), że to film z 2002 roku a nie 1950. I pomyśleć, że Derailed powstał w tym samym czasie co Lord of the Rings.