Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242212
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

Kocham Jezusa

użytkownik usunięty

Witam was!!
Ja najbardziej lubie film pasja mysle ze kazdemu sie zpodoba a ja strasznie jak każdy kocham jezusa!!!!!

użytkownik usunięty

Pasja
KOCHAM CIE JEZU!!!

użytkownik usunięty

" Pasja" nie mówi nam wyłącznie o naszym stosunku do Boga. Według mnie uczy nas cierpienia i uświadamia co Jezus wycierpiał, aby nas wybawić. Ten film jest przeniesieniem Pisma Świętego na ekran kina, przez co z pewnością wiele ludzi sie nawróci, bo ukazanie tego co Chrystus odczuł "poruszy"duszę wielu ludzi. Film ten z pewnością jest warty oglądnięcia i rozważenia przy nim własnego życia.

użytkownik usunięty

Dla mnie to nie był film! Jeszcze nigdy nie przyżyłam czegoś podobnego...
Po raz pierwszy Ktoś przez dwie godziny mówił mi cały czas, bez przerwy KOCHAM CIĘ, KOCHAM CIĘ, KOCHAM CIĘ, KOCHAM CIĘ...
W każym geście, słowie, w każdym spojrzeniu czułam Jego miłość.
Kiedy biczowali naszego Pana nie słyszałam słów SPÓJRZ JAK CIERPIĘ. Tylko KOCHAM CIĘ! Kiedy był Droga Krzyżowa nie mówił POPATRZ, JUŻ NIE DAJĘ RADY. Tylko KOCHAM CIĘ! Kiedy wbijali gwoździe w ręce i nogi nie czuła, że mówi WIDZISZ JAK STRASZNIE BOLI. Tylko KOCHAM CIĘ!
Poza tym Jego twarz nie krzyczała, nie wydał ani jedego jęku w czasie przybijania do krzyża. Była milcząca i spokojna. Taka pełna miłości...
Panie Jezu kocham Cię!!!

Kasia

użytkownik usunięty

Nie wiem dlaczego ale wydaje mi się ze cierpienie Jezusa ukazane w Pasji jest tylko namiastką tego co Jezus musiał znieść, Może Reżyser bał się ukazać bardziej makabryczną mękę, lub nie chciał tego robić z innego powodu.
Najbardziej utkwiło mi w pamięci Gdzie św Łotr się nawrócił moment gdzie łza sama wypływa