Film ogladałam poznymi wieczorem, i przysypiałam, ocknęłam się w momencie, kiedy on ...
miał czyjąś głowe w torbie?! Boję się az właczyc film drugi raz, powiedzcie mi jak sie to
wszystko skonczylo.
To chyba nie ten film oglądałaś, bo nie przypominam sobie żadnej głowy w torbie... Jeżeli coś takiego było to przypomnij mi w którym momencie. A zakończenie było takie, że upozorował własną śmierć, i dalej żył jako Emma.
To było po tej rozmowie z tą Maggie, kiedy opowiadała Emmie o matce Johna. Treraz pomyślałam, że może pakował tą perukę do torby... Naprawdę byłam zaspana
Tak, po "przebudzeniu" John zobaczył, że Emma realizuje swój plan i postanowił się jej pozbyć ze swojego życia - w tym celu oddał jej ubrania do schroniska dla kobiet (nie wiem, czy dobrze pamiętam nazwę). Lecz gdy chciał się spakować i wyjechać z Peacock okazało się że Emma "nie da mu spokoju" - gdy otworzył torbę, zobaczył sukienkę i perukę. Przerażony wypowiedział słowa: "Nie zrobisz mi tego, Emmo", gdyż przeczuwał, że będzie się go chciała "pozbyć" i w istocie ta strona jego świadomości w końcu zwyciężyła.