Z tego co wiem to Percy'ego w snach przywołuje Grover bo coś go więzi (nie pamiętam co, bo
dawno czytałam). Więc jakim cudem do cholery w zwiastunie widać że, Grover wyrusza z nim na
Morze Potworów?
Jak zawsze coś pozmieniają. Nie ma co liczyć, że zobaczymy Grovera w sukni ślubnej.
A może Polifem uwięzi Grovera dopiero w połowie filmu..Nie można od razu wszystkiego stwierdzić po dwóch minutach zwiastunu. I dodam,że nowemu reżyserowi też przecież nie było łatwo tak wszystkiego naprawić z racji tego,że poprzedni ominął wiele ważnych wątków..również ten,że Grover uprzedzał,iż wyruszy na poszukiwanie Pana
i nawet gdyby pominęli połowę wątków, nie wybaczę tylko jednego- jeśli nie będzie snów Percy'ego o Groverze <3
Prędzej napisałbym Tysona ;). Jeśli patrząc od strony genetycznej, są oni faktycznie braćmi przyrodnimi, lecz ani Polifem, ani Percy nie nazywają siebie braćmi. Inna sprawa z Tysonem. Polifem i Percy uznają go za swego brata (Percy przez ojca, Polifem przez bycie cyklopem).
Polifem też jest synem Posejdona... Właśnie dlatego Odyseusz przez 10 lat tułał się po m o r z a c h do domu, ponieważ zaatakował i okaleczył syna Posejdona (wypalając mu oko)
Grovera uprowadzą ludzie Luke'a, w tym Chris Rodriguez. Też na początku nie wiedziałam, czemu na zdjęciach z planu Grover jest z resztą, ale zwiastun wiele mi wyjaśnił :)