Trudno powiedzieć, skoro pierwszą schrzanili. Tzn, film dobry, ale oczekiwałam lepszego, bardziej przypominającego książkę.
Hmm. Myślę, że film może być dobry.
W książce jest mnóstwo akcji na morzu, które mogą wspaniale wypaść na ekranie.O ile dobrze je zrobią. Mam nadzieję, że ten film będzie dobry.
Myśle tak samo mnie zawsze podobaały się dobże zrobione filmy na morzu. I książka tez mi sie spodobała. A koniec był intrygujący nie?
Jeśli ma być dużo scen na morzu, to powinni się za ten temat wziąć autorzy Piratów z Karaibów.
może być lepsza druga część... w pierwszej zdziwiło mnie to że nie było Clarisse... To trochę dziwne no nie?
Ciekawa jestem, jak zrobią w ekranizacjach fragment z książki o przepowiedni, od początku filmowy Percy ma 17 lat, a o niej nic nie wspomnieli, choć to ważny watek... mam nadzieje, ze 2 cześć, będzie bardziej podobna do książki.
Tez mam nadzieję że trochę bardziej będą się trzymac książki bo pierwszą częsc totalnie zepsuli (baardzo delikatnie to mówiąc). A zapowiadało się dobrze bo reżyser był dobry!
Ten film byłby dobry, jako film nie bazujący na książce, jak się porównuje to rzeczywiste wypada cienko, ja np najpierw widziałam film a dopiero potem czytałam książkę, wiec nie wypadł dla mnie tak tragicznie.
Mogą zrobić tak, że zmienią wiek Percy'ego z przepowiedni z 16 na 20. Nawet gdyby pozostałe części kręcili dajmy przez 8 lat (dajmy, że każdą część dzielą 2 lata) to Logan dalej mógłby grać syna pana mórz. Często się zdarza, że starszy aktor gra młodego. Ale pominęli dużo ważnych wątków! Jak chcą to ciągnąć? W MP musieliby nadrobić wszystkie straty z ZP. Tak, film jest fajny, ale nie jako odwzorowanie książki.
Tak ja też tak myślę :) bo w sumie właśnie w drugiej części to Clarisse oficjalnie dostała misję więc pewnie wprowadzą ją dopiero w kontynuacji :)
A mnie sie wydaje ze nie bedzie lepszy.Zazwyczaj pierwsze czesci sa najlepsze chociaz nie ma reguły .To ze kreci go inna wytwornia wcale nie oznacza ze bedzie lepszy wrecz przeciwnie moze byc gorszy.
Boże przecież pierwsza część to totalna klapa..tak się denerwowałam jak to oglądałam..nic się nie zgadzało!
To tak jakby wziąć książkę, przeczytać ją i nakręcić totalne przeciwieństwo..
Ale książki super, zwłaszcza ostatnia:) miejmy nadzieję, że jakoś wplotą tę przepowiednie bo inaczej nie będzie sensu kręcenia dalszych części.
A tak poza tym to i tak każda ekranizacja zawsze będzie gorsza niż książki:P
Więc tak, ja najpierw obejrzałam film, a dopiero potem przeczytałam serię. Film, nie patrząc na treść książki jest na prawdę bardzo dobry. Porównując go z książką na pewno dostanie niższe noty. Co do MP, to liczę na więcej zgodności z książką. ; pp Powinni dodać kilka wątków, które zostały pominięte w ZP ; )
Ja najpierw oglądalam film i też mi się podobał a poeem moja koleżanka mi to poleciła i żecywiście film jest zmieniony w stosunku do ksiażki
według mnie już nic nie uratuje tego filmu... seria książek jest po prostu genialna, ale oglądając film będę rozczarowana jak to ja :) po prostu to co ja sobie wyobraziłam (i co wyobrazili sobie czytający książkę) i to co stworzył Rick Riordan to po prostu nie do przebicia zwłaszcza przez reżyserów, którzy ZP schrzanili... nawet jak inna wytwórnia to albo będą musieli wplatać znaczną ilość wątków z pierwszej części albo zupełnie zmienić historię co w przypadku filmów na podstawie książek się NIE SPRAWDZA (co innego serial, np. Pamiętniki Wampirów ale o tym to tak na marginesie ;) )
Musi, bo I część była najgorszą ekranizacją książki jaką widziałam... Muszą się postarać, bo bardzo mi się ten tom podobał ;)
Mam taką nadzieję. Muszę przyznać, że I część zniszczyli. Pominęli kilka moim zdaniem ważnych wątków. Niestety. Oby II część była lepsza.
Fakt, pierwsza była tragiczna. Z książek drugą uważam za najgorszą, ale nie narzekam, tylko czekam. I na tą, i na każdą kolejną.
No ja mam nadzieję że będzie lepszy bardziej zgodny z fabułą tylko jak oni teraz wymyślą Clarisse bo ona przecież płynie na misje a percy musi uciec ale zobaczymy.....
Szkoda, że w pierwszej części nie zrobili tego momentu, jak Clarisse chce włożyć głowę Percy'ego do kibla. Świetny moment. :D
Teraz mam nadzieję, że zrobią film bardziej podobny do książki...
taak to było dobre^^
mam nadzieję że w 2 części będzie filmu będzie Tantal... a najlepsze było jak Percy kazał mu 'gonić pączka' :D
...no i miejmy nadzieje że reżyser będzie lepszy...
Już nie mogę się doczekać ; ]
Mam nadzieję, ze zrobią więcej tych 'śmiesznych scen' :D
Mam taką nadzieję! ;]
I powinno być lepsze. ;p
Gdzies przeczytałam, że Rick Riordan tym razem będzie nadzorował prace, nie wiem, czy to prawda, czy plotka, ale jeśli prawda, to powinno być lepsze... Oby!
I jestem ciekawa, kto dostanie misję odnalezienia złotego runa skoro nie ma Clarisse... Pewnie Percy i spólka.
a mam pytanie a jak nie czytałem książki to co mam czytać bo każdy ją tak zachwala???nie zamierzam,dla mnie 1 cz. była rewelacyjna i mam nadzieję że druga też taka będzie.
Pamiętajcie że nie każdy czytał akurat te książki i innym się podoba.