PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=589034}

Percy Jackson: Morze potworów

Percy Jackson: Sea of Monsters
2013
6,3 58 tys. ocen
6,3 10 1 58349
4,3 15 krytyków
Percy Jackson: Morze potworów
powrót do forum filmu Percy Jackson: Morze potworów

Ciekaw jestem, jak jeszcze to spieprzą. Przeczytałem całą serię i cholernie mi się spodobała.

ocenił(a) film na 4
ManiakowyPingwin

Gdzie kupilas/pobralas książkę

ocenił(a) film na 8
palutkiewicz19

"kupilas/pobralas"? Serio? -.-

ocenił(a) film na 4
ManiakowyPingwin

sorki muszę czytać nicki czasami ale pisałem to prawie śpiąc, sorry

ocenił(a) film na 8
palutkiewicz19

Spoko, a serię mam od kolegi.

ocenił(a) film na 6
ManiakowyPingwin

Polecam serie Olimpijscy Herosi jeszcze lepsza

ocenił(a) film na 8
eZio89

Tacy sami bohaterowie?

ocenił(a) film na 6
ManiakowyPingwin

Kilku nowych i kilku dobrze znanych. Moim zdaniem jeszcze lepsza od serii Bogowie olimpijscy

ocenił(a) film na 10
eZio89

Potwierdzam, seria Olimpijscy Herosi jest naprawde świetna

ManiakowyPingwin

Cóż, ja obstawiam że jak będą robić trójkę to łowczynie będą tam z dzidami za mechanicznymi bykami latać, na wyprawę wyruszą żeby Zoe mogła spotkać się z ojcem, a i pewnie już powstanie Gaja....

karka2000

film nawet fajny chociaż mógł byc o wiele lepszy , pomieszali pierwszą częśc z drugą a chimera w ogóle nie wyglądała jak chimera przypominała mi bardziej wilkołaka z kolcem skorpiona

Leon90_2

Oni nie pomieszali jedynkę z dwójką, tylko poprawiali błędy za jedynkę. Pomieszali jedynkę z piątką, i zrobili....ech, katastrofę. Wątpię, że komukolwiek, kto przeczył serie spodoba się ten film....

ocenił(a) film na 8
karka2000

To w trzeciej części xD

ManiakowyPingwin

Wiem, zapomniałam dopisać :P
Ale wydaje się to naprawdę prawdopodobne....

ocenił(a) film na 8
karka2000

Książka i tak lepsza.

ocenił(a) film na 10
ManiakowyPingwin

Osobiście wole książke, całą serie przeczytałem, mam wszystkie książki Riordana i powiem że posrali wszystko, kompletnie miesza się z książką. Co tu mówić, film fajny ale jako jakiś osobny film, inna wersja a nie film na podstawie jakiejkolwiek książki.

ocenił(a) film na 8
kubusxzx

Zgadzam się.

ocenił(a) film na 4
ManiakowyPingwin

czy mi się wydaje czy w części morze potworów w książce wcale nie było odrodzenia Kronosa? czytałem to o 2 w nocy więc mogę się mylić ale jeśli naprawdę nie było to film słabo się pokrywa z książkom, wydaje mi się też że Persi miał 12 lat a w filmie wydaje się starszy

ManiakowyPingwin

PINGWIN NÓW MUSĘ CI PRZYBIĆ PIĄTKĘ! Racja, jak można zepsuć takie arcydzieło (moim skromnym daniem).

apathyisourtomb

*zdaniem nie daniem :D

ocenił(a) film na 8
apathyisourtomb

Mniam xD

ocenił(a) film na 5
ManiakowyPingwin

Film po prostu masakryczny, myślałam, że się popłaczę w tym kinie. Nie wiem co to w ogóle miało być i jak mogło powstać. Podobno na podstawie książki powinni pisać scenariusz, a nie na luźnych powiązaniach. Rozumiem, że nigdy nie można w pełni zadowolić czytelników, którzy w głowie mają własny plan wydarzeń itd. No ale bez przesady, doprowadzać ich do ciężkich chorób psychicznych też nie trzeba. Nie wiem czy znajdę siły, żeby obejrzeć kolejną część. Jeśli Riordan to oglądał, to współczuję. Jednym słowem: katastrofa.

ManiakowyPingwin

mnie osobiście najbardziej zdenerwowało mnie to z odrodzeniem Kronosa... 'Wielki, pradawny Władca Czasu odrodził się w... postaci latającej sterty kamieni...(dobra, ten pomysł był nawet ciekawy, gdyby wykorzystali go w innym filmie :P) by... zjeść dwie osoby(których zapomniał przeżuć i przetrawić...?) i by rozpaść się na kawałki zaraz po tym..." swoją drogą ciekawe jak wyjaśnią to że Luck (zaraz po przebiciu własnym ciałem dwóch pięter) przeżył spotkanie z ludożernym cyklopem......(też przebierał się za cypklopkę?). I co to było to kolczastego w żołądku tego potwora co ich pożarł? Może nie znam się, ale chyba to soki trawienne rozpuszczają pokarm(lub w tym przypadku statki i rozbitków ;)) a nie zgniatają je kolczaste... no właśnie co?
a tak trochę z innej beczki, ktoś zna tytuł tej piosenki co leciała na napisach końcowych? byłabym niezmiernie wdzięczna za napisanie go :)