PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=589034}

Percy Jackson: Morze potworów

Percy Jackson: Sea of Monsters
2013
6,3 58 tys. ocen
6,3 10 1 58349
4,3 15 krytyków
Percy Jackson: Morze potworów
powrót do forum filmu Percy Jackson: Morze potworów

Tak jak pierwsza część wogóle nie była zrobiona na podstawie książki, tak Morze Potworów posiada większość wątków. Wyszłam z kina zadowolona z filmu :))

ocenił(a) film na 4
dominika1997

podniosłaś mnie na duchu, bo wcześniej miałam obawy, że kolejna część będzie odbiegać od książki. :)

ocenił(a) film na 8
evilfleur

Ogólnie jeśli pierwszą część oceniałabym nie przez pryzmat książki to "Złodziej pioruna" też byłby dobrym filmem, który bardzo mi się podobał :)) Druga część ma taki plus, że jest świetny a przy okazji nie trzeba zapominać o książce :D

ocenił(a) film na 1
dominika1997

yyyy przepraszam czy ty byłaś na tym samym filmie co ja złodziej pioruna był dużo lepszy niż to nowe coś co zostało stworzone. bo przez to że zepsuli całe to odrodzenie kronosa inne części straciły kompletnie sens bo skoro luk zoztał zjedzony przez kronosa a potem ''wypluty'' to nie ma sensu by starał się go odrodzić drugi raz więc każda kolejna część straciła wartość

ocenił(a) film na 8
mira1996

Nie twierdzę że zakończenie filmu jest fajne bo nie jest i z tym sie z tobą zgodzę że kolejne części będą przez to zmienione, a dla fanów powieści bedzie to koszmar :/ ale ja przed obejrzeniem myślałam ze ominą wiele wątków a większość była w porównaniu ze "Złodziejem Pioruna" mimo że koniec nie nawiązywał wogóle do ksiązki.

ocenił(a) film na 6
dominika1997

Moim zdaniem końcówka, a właściwie cała ta "kulminacyjna" część filmu była fatalna :/ Zrobili z tej historii głupią, nic nie wartą, mało ambitną bajkę <patrząc przez pryzmat tego filmu na całą serie> .

ocenił(a) film na 8
april_flower93

Już planują kolejną część, ale przez to co zrobili i nie chodzi tu o cały film, tylko o tą końcówkę to nie wiadomo czy jest sens ją robić.

ocenił(a) film na 6
dominika1997

Dokładnie. Zresztą, w trakcie oglądania, przez długi czas byłam naprawdę zadowolona z filmu, oglądałam z zaciekawieniem i podobał mi się. Koniec zwalił wszystko :/