PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=589034}

Percy Jackson: Morze potworów

Percy Jackson: Sea of Monsters
2013
6,3 58 tys. ocen
6,3 10 1 58349
4,3 15 krytyków
Percy Jackson: Morze potworów
powrót do forum filmu Percy Jackson: Morze potworów

Zwiastun

ocenił(a) film na 5

Ma ktoś jakieś informacje dotyczące zwiastunu?
Kiedy sie pojawi?

ocenił(a) film na 7
ASL_LL

Pojęcia nie mam, ale nie mogę się doczekać! :D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
ASL_LL

Też nie mogę się doczekać. Ale to trochę dziwne, film bd w sierpniu a jeszcze nic nie ma na ten temat. Ani opisu, ani plakatu, nic.

ocenił(a) film na 6
ASL_LL

Zwiastun w kinach ma się pojawić już w przyszłym tygodniu ;)
Trzeba tylko cierpliwie czekać.

ASL_LL

Ma być pierwszy raz przedstawiony na gali MTV Movie Awards 2013 14. kwietnia. :)

ASL_LL

Zwiastun miał swoją premierę na pierwszym pokazie Intruza. Możecie zobaczyć go tutaj :) http://assemble-tributes-of-hogwarts.tumblr.com/post/46574369622/sea-of-monsters -trailer-sorry-for-me

trisbue

Yay! A byłam pewna, że pierwszy raz będzie na gali. ;o Może tak "oficjalnie"...
Zwiastun nawet fajny. :) Przynajmniej Annabeth jest w końcu blondynką, tylko czemu kazali Clarrisse się przefarbować?

ocenił(a) film na 8
trisbue

Cóż widać dużo powiązań z książką, i myślę że może to być na prawdę udana część ! :D

ocenił(a) film na 5
remix212

Jeśli chodzi o filmową Clarisse to mi nie pasuje.. zawsze wyobrażałam ją sobie dziewczyne przy kości, ale umięśnioną.
A tutaj ładna i szczupła.. eh.. nie można mieć wszystkiego ;)

ocenił(a) film na 8
ASL_LL

Tak, szczerze mówiąc masz rację , jednak lepsza taka Clarisse niż jej brak ;)

ocenił(a) film na 6
remix212

Dobra muszę się wygadać. Możecie mnie hejtować, ale.. no muszę się wygadać!
Pierwsze co mnie uderzyło, to zmiana koloru włosów Annabeth. Okej wiem to zgodnie z książką, ale po cholerę zmieniali po pierwszej części. Według mnie ten kolor włosów nie pasuje do tej aktorki.
Po drugie dlaczego Grover nie szuka Pana, biegając po wyspie na Morzu Potworów w białej sukni ślubnej, tkając tren. Unikając bycia zjedzonym przez cyklopa.
Po trzecie Hermes. Dobra zupełnie inaczej go sobie wyobrażałam.
A teraz plusy. Wprowadzili Wielką Przepowiednie, chociaż wyrocznia wygląda jak prześcieradło z dwoma reflektorami na głowie. I jest Kronos! Jest powiedziane, że powstaje i gitara! I wprowadzili Clarisse! Brakowało mi w pierwszej części jej powitania Jacksona. Wychodzą na prostą, ale... no cóż, nie wiem co zrobią z tą Przepowiednią, no bo w końcu 16 urodziny Percyego etc, a tu... no Logan ma już swoje 22? 23? No to na tyle, jak mówiłam, musiałam się wygadać.

A i mogli by w końcu wprowadzić Pana D!

ocenił(a) film na 7
politemonkey

Dokładnie... Miejmy nadzieję że film będzie lepszy niż zwiastun;)

ocenił(a) film na 6
susan21

wiesz nie moga schrzanić go bardziej niż pierwszą część :p

ocenił(a) film na 7
politemonkey

a to już coś;D

ocenił(a) film na 6
susan21

no, chyba że BBCONE wzięłoby się za ekranizację Percyego...

ocenił(a) film na 7
politemonkey

O Boże...;D

ocenił(a) film na 6
susan21

mielibyśmy... nie wiem co BBC mogłoby wymyślić i nie chce wiedzieć. to byłoby straszne. Percy 35679lat później, jako menel przechodzący sie po drogach Manhattanu...

ocenił(a) film na 7
politemonkey

To by była porażka na całego...

politemonkey

Zgadzam się z tobą! Starają się jakoś nadrobić po nieudanej pierwszej części i trzymam za to kciuki. W ogóle ta aktorka średnio mi pasuje na Annabeth, ale już trudno, co Columbus zaczął, oni musza kontynuować. A Clarrisse też powinna być blond.
I teraz ta sama sprawa: Logan wg mnie pasuje na Percy'ego, ale nie mam zielonego pojęcia, jak nakręcą tą część o przepowiedni, skoro Logan będzie wtedy już... za stary na tą rolę. Chociaż póki co ma dość dziecinny wygląd, więc może udałoby mu się zagrać szesnastolatka. Pomijając fakt, że grał dwunastoletniego Percy'ego w wieku 17 czy 18.

politemonkey

Jeszcze jedno - pan D. będzie ;)) Aktor niczego sobie.
A Hermesa również wyobrażałam sobie zupełnie inaczej, ale no już trudno, nie można się tak czepiać.

ocenił(a) film na 6
RobinScherbatsky

a rzeczywiście jest! ja patrzyłam czy jest Pan D,a nie zwracałam uwagi na Dionizosa. (facepalm) I zmiana aktora do roli Chejrona... ale nie jest źle! w końcu to Uther :D

politemonkey

Nie jest źle :) Na pewno lepiej niż 1 część :))

ocenił(a) film na 6
RobinScherbatsky

na pewno. jednak wciąż nie mogę pojąc jak reżyser który tak świetnie nakręcił pierwsze dwie części Harry'ego Pottera, tak schrzanił Percy'ego....

politemonkey

No... Każdy reżyser ma swoją wizję. I każdemu zdarzają się wpadki.

ocenił(a) film na 6
RobinScherbatsky

znaczy, jakby zapomnieć o książce i skupić sie tylko na filmie, to nie jest zły.

ocenił(a) film na 7
politemonkey

Uther? Rzeczywiście! Nie poznałam... Król Camelotu w roli centaura xD

ocenił(a) film na 6
susan21

a może to centaur jako Król Camelotu? ;>

ocenił(a) film na 9
politemonkey

Zwiastun nie jest zły. Jest świetny! Dobrze, że wprowadzili elementy, które zabrakło w pierwszej części. Po przeczytaniu książki brakowało mi tych dziwactw.