PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=589034}

Percy Jackson: Morze potworów

Percy Jackson: Sea of Monsters
2013
6,3 58 tys. ocen
6,3 10 1 58349
4,3 15 krytyków
Percy Jackson: Morze potworów
powrót do forum filmu Percy Jackson: Morze potworów

na podstawie książki bo pierwsza część nie jest tak do końca. Czy sądzicie że będzie tam
jego brat cyklop, Tyson?

ocenił(a) film na 3
cavallo1996

czyj brat?

ocenił(a) film na 5
Sharpay_2

Percy'ego ;p
Ja gdzieś czytałam, że ma być Tyson no i Thalia na końcu ;)

użytkownik usunięty
ASL_LL

w książce [ o ile pamięć mnie nie myli ] thalia pojawia się dopiero na ostatniej stronie więc ... w filmie wątpię ,zeby była jej postać w filmie .

ASL_LL

Talia była córką ZEUSA!

sentia

I Pojawiła się w drugim tomie na samym końcu

cavallo1996

Byłam zła jak nie wprowadzili Clarisse, więc mam nadzieję że Tysona i Thaili już tak nie zostawią.

cavallo1996

szkoda gadać ;p
film jest prawie całkiem inny niż książka, która była moim zdaniem lepsza niż film...

użytkownik usunięty
cavallo1996

Mam nadzieję... Wystarczy, że wywalili Clarisse...

ocenił(a) film na 7

ale wstawili Persefonę

ocenił(a) film na 6
cavallo1996

Będzie Kronos ?

użytkownik usunięty
cavallo1996

Ja tam szczerze już nie wiem...Jak w pierwszej części opuścili Clarisse..Nie wiadomo,chociaż postać Tyson jest dosyć ważna dla filmu.Bez niego nie powinny się obejść następne części Percy'ego.

Nie zapominajcie, że kompletnie opuścili wątek (bardzo ważny) z wielka przepowiednią.

użytkownik usunięty
Dominika06

No właśnie! Tym bardziej, że nie wiem jak mieliby się wyrobić czasowo, jeśli chcieliby zekranizować wszystkie części, skoro w książce przepowiednia dotyczy szesnastych urodzin Percyego. A filmowy Percy (choć nic nie mam do Lermana:)) już w pierwszej części wygląda na szesnaście lat.

Z tym mogliby się uporać, zmieniając przepowiednię na 21 urodziny.
Nie rozumiem czemu oni zawsze tak sb to komplikują.
Zauważcie, że w Harrym Potterze głównych bohaterów poznajemy jako dzieci, czemu to ich tak postarzyli?
Na pewno uznali, że nastolatkowie są ciekawsi, ale do licha ciężkiego, oni nie widzieli ile fanów zebrał młodziutki Harry?

Dominika06

Nowy trend. 16-letniego Percy'ego w takim ślimaczym tempie zagra Logan w wieku 70 lat.

cavallo1996

http://www.youtube.com/watch?v=BHFUtuBaIsc Sprawdź

ocenił(a) film na 4
cavallo1996

Z Wikipedii o Tysonie: "He will be portrayed by Douglas Smith in the 2013 film adaptation of Percy Jackson & The Olympians: The Sea of Monsters"