PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=453210}

Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
2010
6,4 96 tys. ocen
6,4 10 1 95638
4,6 25 krytyków
Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna
powrót do forum filmu Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Film bardzo mi się podobał.
Zachęcił Mnie do przeczytania książki(zazwyczaj książka zachęca mnie do obejrzenia filmu ;p ).
Percy Jackson w książe miał 12 lat,a tutaj..?
Niby jakim cudem Centaur Chiron zmieścił,ten swój wielki zad konia pod tym wózkiem? xD
Mam nadzieję,że będzie ekranizacja kolejnych części. ; )

Moja ocena:10/10

Polecam.

FoxMoulder

Ja też po obejrzeniu filmu skusiłam się na książkę i teraz kończę drugą część ;D Również bym bardzo chciała żeby zekranizowali jego dalsze losy. A co do Centaura Chirona to była magia ;P Ja jestem ciekawa jak puszki smakowały Groverowi :]

ocenił(a) film na 7
FoxMoulder

ja najpierw przeczytałem książkę( już dawno skończyłem III część) a potem obejrzałem film. Książka 111111111/10 a film 8/10.To tyle

Ave

ocenił(a) film na 8
FoxMoulder

Ja przeczytałem książkę i bardziej mi przypasował ten wiek co to oni są w filmie niż w książce. 12 lat to trochę dla mnie za mało na takie eskapady. Ale po za tym książka nie była zła, film również niczego sobie. Dobrze, że nie oglądałem z dubbingiem, bo mnie z lekka nie pasują dubbingi do filmów.(Dubbingi tylko i wyłącznie powinny być w bajkach).
Parę szczegółów mnie się nie podobały jak np. wzrok meduzy pokonujący ogień hydry.
Dla mnie film bardzo dobry 8/10.

ocenił(a) film na 8
jakubeczek89

Nom mi wiek tez w filmie lepsz, ale tak poza tym to książka mi się okropnie podobała. Przeczyrałam I i II ale III jakos nigdzie nie moge znaleźć. A myślicie że będą inne cz. filmu? Bo raczej tak cos w jakiejś gazecie czytałam.

ocenił(a) film na 1
Galandriela

chyba sobie jaja robicie, że ten film zasługuje na coś więcej niż 1/10...