Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
2010
6,4 96 tys. ocen
6,4 10 1 95812
4,6 17 krytyków
Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna
powrót do forum filmu Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

7/10

ocenił(a) film na 7

Jestem ogromną fanką książek opowiadających przygody Percy'ego Jacksona, więc z
filmem wiązałam dość duże nadzieje. Czy się zawiodłam? Hmm, niezupełnie. Efekty były jak
najbardziej w porządku, gra aktorska też (czy zafarbowanie włosów aktorki grającej
Annabeth na blond byłoby aż tak dużym wysiłkiem?), jednak nieścisłości z książką były
niemalże rażące. Mimo wszystko, po obejrzeniu czwartej części Harry'ego Pottera
pogodziłam się z faktem, że reżyserzy filmów na ogół mają fabułę książki głęboko w
czterech literach, więc postanowiłam odpuścić im tą kwestię. Jak widzicie, byłam bardzo
pobłażliwa dla tego filmu, zapewne dlatego, że jest to typowe kino dla dzieci, a od niego nie
należy wymagać za wiele. Niestety, filmowi nie udało się mnie choć trochę zainteresować,
wszystko, włącznie z facebookiem, nieustannie mnie od niego odciągało. Dlatego ocena
wynosi 7/10. Jeżeli mają zamiar zrobić drugą część, to pewnie ją obejrzę, ale nie sądzę by
ten film był wart wypadu do kina.

użytkownik usunięty
mariela

mnie osobiście podobała sie pierwsza część przygód percy'ego :) ale żeczywiście było bardzo dużo nieścisłości :( Mam nadzieję ,ze morze potworów wypadnie [ pod względem fabuły ] nieco lepiej :) jestem ciekawa tego filmu i na pewno pójdę do kina :) trzeba to zobaczyć choć dla samych efektów :)

ocenił(a) film na 7
mariela

Też daję 7/10.Film był średni,momentami nawet trochę śmieszny.Plus za efekty specjalne,chociaż w dzisiejszych czasach to już nic nadzwyczajnego.

mariela

Ale książka lepsza i to o wiele... W ogóle aktorka grająca Annabeth nie pasuje do jej roli...