Jestem ogromną fanką książek opowiadających przygody Percy'ego Jacksona, więc z
filmem wiązałam dość duże nadzieje. Czy się zawiodłam? Hmm, niezupełnie. Efekty były jak
najbardziej w porządku, gra aktorska też (czy zafarbowanie włosów aktorki grającej
Annabeth na blond byłoby aż tak dużym wysiłkiem?), jednak nieścisłości z książką były
niemalże rażące. Mimo wszystko, po obejrzeniu czwartej części Harry'ego Pottera
pogodziłam się z faktem, że reżyserzy filmów na ogół mają fabułę książki głęboko w
czterech literach, więc postanowiłam odpuścić im tą kwestię. Jak widzicie, byłam bardzo
pobłażliwa dla tego filmu, zapewne dlatego, że jest to typowe kino dla dzieci, a od niego nie
należy wymagać za wiele. Niestety, filmowi nie udało się mnie choć trochę zainteresować,
wszystko, włącznie z facebookiem, nieustannie mnie od niego odciągało. Dlatego ocena
wynosi 7/10. Jeżeli mają zamiar zrobić drugą część, to pewnie ją obejrzę, ale nie sądzę by
ten film był wart wypadu do kina.
mnie osobiście podobała sie pierwsza część przygód percy'ego :) ale żeczywiście było bardzo dużo nieścisłości :( Mam nadzieję ,ze morze potworów wypadnie [ pod względem fabuły ] nieco lepiej :) jestem ciekawa tego filmu i na pewno pójdę do kina :) trzeba to zobaczyć choć dla samych efektów :)
Też daję 7/10.Film był średni,momentami nawet trochę śmieszny.Plus za efekty specjalne,chociaż w dzisiejszych czasach to już nic nadzwyczajnego.