Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
2010
6,4 96 tys. ocen
6,4 10 1 95812
4,6 17 krytyków
Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna
powrót do forum filmu Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Nie czytalem ksiazki, ale juz moge przewidziec, ze to kolejne amerykanskie gowno:
Plakat- identyczny Harry Potter,
Glowny bohater- zywcem zdjety z High School Musical (jakis dziwny trend na tego typu tandete sie nam rozwija),
zdjecia z filmu - kolejne familijne amerykanskie kino dla uposledzonych,
fabula - czytaj wyzej
Czy mam racje? Jak ktos widzial film to prosze o obiektywna ocene.

ocenił(a) film na 10
wronex

Hm... Twierdzę, że nie masz racjii. Najlepiej jest przeczytac książkę i wtopić się w ten świat. Z jednym się zgadzam : wiele porażających podobieńst ale nic poza tym.

Apple_

A widziales/as film? Czy mowisz tylko na podstawie ksiazki?? Bo wiesz, czytajac ksiazke mozna wszystko wyobrazic sobie na swoj wlasny sposob. Ale ekranizacja to co innego. Jesli potrafili zrobic z Dragon Balla(znakomitej japonskiej mangi) plytkie kino dla nastolatkow, to wierze, ze to samo moga zrobic z ta ksiazka.

ocenił(a) film na 6
wronex

Nie wiem, gdzie ty widzisz podobieństwo plakatu "Percy'ego" do "Pottera".
No i jak można przyrównywać Logana do gwiazd z HSM.

Przede wszystkim, najpierw ogląda się film, potem ocenia.

wronex

Wypowiedź bez wiedzy zwie się ignorancją.

yother

Ignorancja to nie wypowiedź bez wiedzy.

ekiwok

ignorantem nazywamy osobe, ktora wypowiada sie niewiedzac o danym temacie.

i z przykroscia stwierdzam, ze ten film to gniot amerykanski. fabula denna,
w ciagu 2 dni 'zwykly' syn posejdona zmienia sie w super herosa i odnosi
sukces - ratuje swiat. ksiazka moze jest fajna, nie czytalem, ale film
napewno jest dopasowany tylko i wylacznie do nastolatkow i tych ktorzy chca
zwyklej rozrywki, bo nic ciekawego w tym filmie nie ujrzymy oprocz efektow
specjalnych. dzis go obejrzalem z nudow, i musze stwierdzic ze strata
pieniedzy na ten film...

tom3k77

nie uważam, ze straciłąm pieniądze na tym filmie jest najlepszy!! Jak wspominasz książka jest fajna, a film podoba mi się również i pójdę jeszcze raz na niego, zanim go wypuszcza na DVD. I sam jesteś amerykańskim "gniotem"

tom3k77

Zgadzam się idąc na film myślałam, że będzie niesamowicie fajne kino a okazało się koszmarne, żałuję straconego czasu.

ocenił(a) film na 8
wronex

Najlepiej przeczytaj książkę bądź obejrzyj film a potem powiedz. książka jest świetna. A zdjęcia nie mówią o jakości filmu. Wybacz ale się z tobą nie zgadzam

kirik121

Tak, jestem ignorantem, bo nie widzialem filmu, ani nie czytalem ksiazki. Ale twierdzac, ze zdjecia nie mowia o jakosci filmu, to dziwne, ze ogladajac je doszedlem do tego samego wniosku co tom3k77, ktory obejrzal caly film. To raz. Zalozony przeze mnie temat odnosi sie TYLKO do filmu, nie zarzucam nic ksiazce (chociaz jej nie czytalem): to dwa. Po trzecie to: ipatrick, nie probuj mi wmowic, ze plakat tego filmu nie jest podobny do plakatu Harrego Pottera. A Logana porownuje do HSM, bo na plakacie i zdjeciach wyglada identycznie jak oni.

wronex

nie masz racji i moze pisałeś to bo ci się nudziło. ten film to nie gówno tylko super arcydzieło i warto go obejrzeć(oczywiście jeśli ktoś lubi filmy fantasy)

ocenił(a) film na 7
Zakochana_w_Percym

może Logan w pewnych momentach filmu jest podobny do Zaca Efrona (jeśli o to chodzi. załozono o tym nawet osobny temat xd). zgadzam się bo sama to zauważyłam. Ale za nic nie mogę dopatrzeć się w plakatach podobieństwa do Pottera. Zgadzam się też z osobą powyżej jeśli ktoś lubi filmy fantasy to warto go obejrzeć. Jak narazie to mój ulubiony film, więc bardzo go polecam i pozdrawiam.!!

ocenił(a) film na 10
wronex

Nie zgadzam się z tym co mówisz.
Może ty nie lubisz filmów/książek tego typu (albo w ogóle go nie znasz),
ale moim zdaniem ten film/książka jest jednym z najlepszych.
Pozdrawiam Fanów i polecam...:>>

wronex

Pomysł na film znakomity, ale niestety nie wykorzystany do końca oglądając ten film miałem wrażenie, że zrobiony on jest tylko dla dzieci poniżej 10 roku życia, dopatrzyłem się również niedociągnięć jeżeli chodzi o grafikę i fabułę, gra głównego bohatera też nijaka zero emocji włożonych przez niego w postać Percy Jacksona doskonale to widać kiedy dowiaduje się o śmierci matki (która tak naprawdę nie zginęła) jakoś nie zauważyłem żeby specjalnie się tym przejął.
Komuś może się ten film podobać ale mi niestety nie.

GaRgAmElEk

Zgadzam się, ten ból po stracie matki wyglądał jakby chciał powiedzieć 'no kurde,ale szkoda i kto mi teraz zrobi kanapkę?'

ocenił(a) film na 6
Zuzann_

No dobra to może ja się wypowiem... Co do tych gwiazd z HSM... hmmm... A czy wolałbyś oglądać pierwszego lepszego (przepraszam za wyrażenie) rudego debila z okularkami grającego głównego bohatera? hm.... odnoszę wrażenie, że nie... moim zdaniem główny bohater powinien być przystojny, bo jakby to wyglądało...?

ocenił(a) film na 3
sz_szostak

Dzisiaj byłam na tym filmie, to jest gniot. Totalny kicz na kółkach.
Ale polecam przeczytać książkę bo baaardzo różni się od tego filmu ;)

Zuzann_

Cieszy mnie, że oprócz mnie ktoś jeszcze to zauważył.

ocenił(a) film na 7
wronex

co jak co ale Ameryka ma najlepsze filmy i duzo innych rzeczy