PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=453210}

Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
2010
6,4 96 tys. ocen
6,4 10 1 95638
4,6 25 krytyków
Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna
powrót do forum filmu Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Właśnie przeczytałem książke i zamierzałem oglądnąć film na jej podstawie. Miałem nadziej że pomimo słabych recenzji zobacze film przynajmniej w połowie tak dobry jak książka. Zawiodłem się totalnie. Film został strasznie spłycony i właściwie niewiem czemu. Właściwie oprócz nazwy miejsc i bohaterów z książką ten film niema nic wspólnego. No ludzie w książce każdy miał jakiś motyw,historie chodźby Annabeth.To samo z czarnym charakterem nie wiem czemu znów z Hadesa zrobili tego złego(znów kompletna zmiana jeśli chodzi o książkę-tam Ares). Właściwie film dla tych którzy nie czytali książki bo inni zawiodą się na całej lini.

PS.Myśle że gdyby trzymali się fabuły książki film odniusł by większy sukces.

ocenił(a) film na 10
filmyija

To napewno ! W sensie odnośnie P.S :D ale ja osobiście lubię bardzo te książkę i pomimo słabej ekranizacji mam nadzieję na kolejne części a jeszcze większa, że film zostanie nakręcony od początku bo potencjał książka ma niesamowity :P Jednakże film ewidentnie musi być dłuższy, żeby złapać wszystkie istotne wątki ! A ponieważ miał to być film nie tylko dla starszych to trwa tylko 1 godzine 50 min a powinien jak hobbit 2h40m :P a tak brakło czasu na dosyć istotne treści :(

ocenił(a) film na 3
r4zer

Zgadzam się film był zdecydowanie za krótki nw poprostu tylko dlaczego reżyser i scenarzyści nie trzymali się książki, nie potrawie tego zrozumieć(napewno nie przez kase bo podobno wydali na film 100 mln ale tych pieniędzy jakoś specjalnie ,,nie widać''). Natomiast mam nadzieje jak ty że za kilka lat wznowią serię od początku :).

ocenił(a) film na 10
filmyija

Marne szansę :P Ale nadzieje mieć trzeba :/ Może chociaż zdecydują się nakręcić 3 część i wyjdzie im to nieco lepiej :/