PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=453210}

Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
2010
6,4 96 tys. ocen
6,4 10 1 95597
4,5 22 krytyków
Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna
powrót do forum filmu Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Kronos

ocenił(a) film na 6

pomineli cały wątek odradzania się Kronosa... a to przecież motyw przewodni całego cyklu... trochę mnie to razi. Pewnie nie chcieli dawac otwartego zakończenia w przypadku kiepskiej sprzedaży, tak jak np. było z mrocznymi materiami... zloty kompas sie konczy...fabuła idzie w krzaki a magiczny nóż nie powstal i pewnie n ie powstanie... przykrozia.

Blue_Beetle

Zapewne w drugiej lub trzeciej części filmowej sagi wystawią wątek Kronosa jako: "O, właśnie, Percy, zapomnieliśmy, że nieśmiertelny ojciec wszystkich bogów odradza się i chce posiąść Olimp. Oczywiście masz z nim walczyć. Życzymy powodzenia!". Też mi się nie podoba takie omijanie wątków, ale już od dawna wiadomo, że filmy nie zawsze są wierną kopią książki.
(PSSpoiler: Nie spodobało mi się też uśmiercenie Luke'a. Co zrobią w następnej części? Magiczne zmartwychwstanie? Duch? A może brat bliźniak?)

ocenił(a) film na 6
Saika

adaptacje... no tak już z nimi bywa... w 2 która ma jednak podobno powstać jest przecie sarkofag z poszatkowanym Kronosem... ciekawym jak to wyjasnią...oj nie mają łatwego życia ci scenarzyści. a jeszcze potem jeden z drugim samozwańczy krytycy wieszają na nich psy

a z innej beczki to myślisz ze Luka (który nawet nie miał blizny!!!) ubili ? nie wiem ale może tylko sie mu zemdlało

Blue_Beetle

Hm, może będzie 3 część (nie bardzo pamiętam jej treści, ale wiem, że była interesująca), chyba, że Morze Potworów będzie miało zbyt niski zarobek, ale wątpię. Ale mnie denerwuje to, że tak trudno kupić blond farbę w USA za jedyne 9,99 $?
Nie, on miał bliznę. Tylko była ledwie widoczna. -> http://images2.fanpop.com/images/photos/7200000/Luke-percy-jackson-and-the-olymp ians-books-7207310-210-305.jpg
Nie, na pewno Kronos go wskrzesi. Widziałeś, w jaki sposób go Percy w filmie pokonał?

ocenił(a) film na 6
Saika

w mordę... fakt blizna, niewyraźna ale jednak. W kinie w ogóle nie zwróciłem na to uwagi...
jak pokonał Luka w filmie? to chyba najpierw ''odessał'' ze zbiorników na dachach i pokonał go falą... a potem jeszcze mu dołożył trójzębem z wody...

Blue_Beetle

Trójzębem. Środkowe ostrze powinno było mu szyję przebić.
W kinie nie było wyraźne, dlatego, że ktoś liczył na fancluby Luke'a, które by rozpowszechniły ten film, dzięki czemu "Percy Jackson..." zyska większą popularność. Tak myślę.

ocenił(a) film na 6
Saika

aż sobie musiałem powtórkę z rozrywki zrobić... teraz tylko pytanie czy heros mógł by cos takiego przeżyć. Poczekamy zobaczymy... co wymyślą w 2 tomie...

użytkownik usunięty
Saika

Zapewne tak będzie... To smutne, ale jednak prawdziwe. I ciekawe jakiego wieku będzie dotyczyć przepowiednia, bo filmowi bohaterowie mają po jakieś 16 lat.

Zapewne 17, 18 lat, lub rozegrają akcję, aby trwała rok