PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=453210}

Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
2010
6,4 96 tys. ocen
6,4 10 1 95636
4,6 25 krytyków
Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna
powrót do forum filmu Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Nędza 2/10

ocenił(a) film na 1

Przerażające, że tworzy się tak głupie filmy dla 7-latków.Dubbing wprost porażający:D
2/10 tylko dla efektów,reszta nie warta funta kłaków.Odradzam!

ocenił(a) film na 1
JAREK

Zgadzam się w całej rozciągłości.

ocenił(a) film na 6
JAREK

wiesz to jest na podstawie książki ale się zgadzam, tylko 4/10
książka super polecam ale jakieś 80%-90% filmu to wymysł reżysera i scenarzystów !!

ocenił(a) film na 4
Jane1239

No cóż, ten film wskazuje na to, że reżyser nie czytał książki a jedynie jej plan ramowy..

ocenił(a) film na 6
Yum3

w 100% się zgadzam

Jane1239

Istnieje co najmniej kilka rodzajów adaptacji filmowych, często mamy zaczerpnięcie jedynie głównego motywu z książki (jeśli ta jest pierwowzorem dla filmu). O ile dla mnie nie podobała się wersja z polskim dubbingiem, to sam film oceniam dobrze, a młodsi widzowie byli pod ogromnym wrażeniem Percy'ego.

ocenił(a) film na 1
JAREK

Dzięki Bogu nie widziałem tego z dubbingiem pewnie bym padł pod ogromem głupoty bijącym wprost na mnie z tego filmu, odradzam nawet najmłodszym, odradzam wszystkim. Czuję niewypowiedzianą antypatię, gdy tylko słyszę o tym filmie wiem, że ocenia się filmy za wszystko z czego się składają, ale on porażał na każdym poziomie wszystkim co najgorsze, grą aktorską, fabułą, efektami specjalnymi, udźwiękowieniem, scenografią po prostu wszystkim, może się podobać jedynie fanom książki, ale i oni pewnie czują się nieukontentowani biorąc pod uwagę jak zszargano ich ulubiony tytuł bo książka na pewno była lepsza.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 2
JAREK

Tragedia, ręce opadają.

ocenił(a) film na 2
JAREK

W porównaniu do książki NĘDZA!

JAREK

Potwierdzam NĘDZA!!! Fabuła, bohaterowie, aktorstwo... wszystko beznadziejne. Zastanawia mnie skąd u licha taka znana obsada się tam wzięła! Dubbing jest świetnym przykładem tego, że w Polsce nie powinno się robić dubbingu do filmów aktorskich- TRAGEDIA. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że byłem na tym w kinie. Byłem tak zażenowany, że przez większość seansu nie patrzałem nawet na ekran.

użytkownik usunięty
JAREK

Nawet efekty tego filmu nie ratują.