Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
2010
6,4 96 tys. ocen
6,4 10 1 95812
4,6 17 krytyków
Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna
powrót do forum filmu Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Weście się noooo!!!!!! Wszyscy ludzie porównują wszystko do Harrego potera!!!!!!! - To KONiec NIE MA JUŻ HARREGO POTERA!!!!!! - odpuście sobie!!!!!!!!
JAk dla mnie:
Książka - SPOKO
Film - SPIEPRZYLI GO!!!!
i tyle!!!
W książce jest wszystko super, fajna fabuła ciekawa o mitach - ok
W filmie brakuje wielu postaci i rozdziałów (nie chodzi mi że ma być wszystko dokładne bo to film ale no weżcie!!!) po:
1. Percy od razu po zabiciu Herymi (tak sie to pisze, nie ważne) nie ucieka do obozu!!!!!
2. Percy idzie na tą misję a nie ucieka z obozu!!!
3. Annabeth i Percy grają w jedne drużynie a nie w przeciwnych!!!!
4. W filmie zabrakło paru roli które są potrzebna w dalszych częściach np. Clariss, Ares- bóg wojny, I OOO! Ciekawy, rozdział II 3 staruszki robią na drutch skarpety smierci ----- to tez jest potrzebne
5.On ma 12 lt a nie 16!! (ale to już obojętne)
6 Brakuje pana D i wyroczni
7.Nie było nic o żadnej Hydrze dopiero ona jest w 2 części
8. tak naprawdę jego mam została w piekle dopiero potem ja wyratował!!

itd.
SZkoda tylko że nie zrobili na podstawie książki bo jest o wiele ciekawsza.

Movie_Girl_10

Święte słowa stary. Trzeba jeszcze dodać:
1. Annabeth powinna mieć długie falujące blond włosy
2. Obóz wcale nie wygląda jak jeden wielki las.
3. Nie było Wielkiego Domu, sosny Thalii, 12 domków olimpijczyków i wielu fajniejszych rzeczy.
4. (Jak wspominałeś hydry w jedynce nie było) Lepiej by było jak by kierowali się książką: chimera na Łuku Zachodu.
5. Z hotelu Lotos uciekli taksówką, a nie wypasioną bryką.
6. Wejście do podziemia nie było pod napisem Holywood (ok. lepiej to a, kórat zrobili w filmie) i Charon oprócz ich wiózł inne dusze.
7. W podziemiu nie zaatakowały ich piekielne ogary, tylko spotkali cerbera i nie pokazali tego jak Kronos próbował porwać Grovera do Odchłani.
8. Nie było żadnej takiej walki na końcu: Percy vs. Luke. Tak naprawdę Luke uciekł się do podstępu...
9. Nie było SUPER walki z Aresem (która była by ciekawsza od walki z Lukiem)
10. Persefony nie było w tym czasie w podziemiu (przebywała razem z Demeter, w czasie lata)

i jeszcze wiele innych rzeczy