PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=453210}

Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
2010
6,4 96 tys. ocen
6,4 10 1 95636
4,6 25 krytyków
Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna
powrót do forum filmu Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Obawy

ocenił(a) film na 4

Czy to aby nie będzie kolejna, marketingowa wydmuszka? Gdzie czasy dawnych, świetnych filmów fantasy...?

ocenił(a) film na 5
tomaszdarwin

ciekawe czy kiedyś jacyś twórcy cholera zdecydują się zrobić jakiś poważny i porządny film fantasy w stylu Władcy bo już mam dość tych wszystkich pseudo filmów fantasy gdzie w rolach głównych występują dzieciaki które ratują świat , no ile można :( ja pierdziele przecież to jest żałosne.
Widać że producenci chcieli by chociaż troszkę zbliżyć się do arcydzieła takiego jak ekranizacja Tolkiena ale jak na razie od roku 2004 im to nie wychodzi.Ze wszystkich filmów z tego gatunki od czasu Władcy to najbardziej podobały mi się Opowieści Z Narnii.
Dajmy przykład : Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna
znowu dzieciak który ratuje świat :)
A w najbliższej przyszłości to najbardziej liczę na Solomon Kane no i oczywiście na Hobbita
Jeszcze po drodze mamy Clash of the Titans ale sam już nie wiem czy zliczyć ten film do fantasy chociaż są tam różne potworki , zobaczymy co z tego wyjdzie
Ja zamiast tych śmiesznych filmów wole obejrzeć sobie po raz setny świetne filmy Fantasy z lat 80 Willow albo Conan które do dziś uważam za arcydzieła zaraz po Władcy Pierścieni
Pozdrawiam wszystkich miłośników prawdziwych filmów z gatunku FANTASY

ocenił(a) film na 8
wisniorzech

Chcesz porządny film zrób sam, i ja ci ocenie możliwe że dostaniesz 1/10 za wysiłek 1.

Z twojej wypowiedzi jakbyś żądał żeby nie powstał film inni chcą żeby powstał, a zresztą co tu gadać.

ocenił(a) film na 5
rozzelinni87

Co ty pierdolisz , weź napisz coś zrozumiałym językiem bo za cholerę nic nie rozumie

ocenił(a) film na 8
wisniorzech

Widzę napaszynowanego krytyka, jak ci się nie podoba film to po kija grzyba zmuszasz siebie żeby zobaczyć i oczerniać twórcę??

Co ja pisze, pisze że kilka setnych filmów jest najbardziej oczernianych.

I ja nienawidzę takich ludzi i krytyków, i tak jest filmem które za własne kieszenie nie zrobicie lub może książkę wydacie.

rozzelinni87

Szczerze to on lub ona, ma rację. Mają po parędziesiąt milionów i zamiast dobrych filmów kręcą jakieś dziadostwa.

kicek3

film trochę dziwny ale chce obejrzec za efekty specjalne =]

Nikki_Sanders

a ja za Kevina McKidda, bo lubię jego ryżawą gębę ;D

rozzelinni87

A jak kupisz niewygodne buty, to reklamujesz, tak? A tam Ci odpowiadają: jak chcesz ładne i wygodne, zrób sobie. I jeszcze samochód sobie zrób i ulecz się sam (sama).
Taki "argument" jest o kant pośladka.

ocenił(a) film na 4
tomaszdarwin

Ej, ej... tylko bez nerwów - zapytałem tylko ładnie, czy filmweb'owicze nie uważają, że Percy Jackson and the Lightning Thief będzie nabuzowanym efektami specjalnymi dziwadłem i czy czasy dobrego, inteligentnego fantasy przeminęły a Wy tu za k***y i inne takie sięgacie...
Spoko - to pokojowe forum a nie "Teksańska masakra na argumenty;("

ocenił(a) film na 8
tomaszdarwin

Ale to nie do ciebie moja wypowiedz, tylko do wisniorzech

ocenił(a) film na 7
tomaszdarwin

Cóż, również obawiam się, że film będzie z deczka przesadzony. Póki co przeczytałam dwa pierwsze tomy Percy Jacksona i jestem zachwycona tą serią. Po obejrzeniu trailera odniosłam mieszane uczucia, z jednej strony ładnie, fajnie, ale mam wrażenie, że będzie strasznie odbiegał od książki.
Wisniorzech, nie sądzę by właściwym było porównywania takiego Władcy do Percyego. Raz, Percy Jackson to raczej kino familijne, przy którym widź nie musi za bardzo wnikać w fabułę, tylko po prostu się bawić, Władcy to zaś bardziej wyrafinowana i bardziej skomplikowana produkcja. Jeśli chodzi o wiek bohatera, dla mnie wszystko będzie ok póki będzie się ze książką zgadzać. Pozdrawiam

Aitai

Nie czytałam książki, ale od początku miałam wrażenie, że ten film ma być filmem familijnym, a więc podejrzewam, że powstanie produkcja na kształt 'Harry'ego Pottera' czy 'Opowieści z Narnii'. Ogólnie, to zwiastun mnie specjalnie nie zachwycił i nie spodziewam się niczego przełomowego czy wspaniałego po tym filmie.

ocenił(a) film na 8
tomaszdarwin

Tylko żeby nie wyszło tak jak z Panem Potterem (serial ;) )

tomaszdarwin

To będzie kit. Już w trailerze widać że wyciągneli na siłe wszystkie najlepsze momenty a to nie wróży dobrze. Na 99% to bedzie kit ala transformers tylko zamiast robotów wklej sobie bogowie.

ocenił(a) film na 6
szacun

Cholera, mam nadzieję, że nie spitolą tego filmu jak 'Eragona'. Czytałam książkę i mimo tego, że nie jest to arcydzieło to całkiem przyjemna lekturka na chłodne, zimowe wieczory. Z tego co widzę to raczej nie nalezy się spodziewać po tym filmie, że będzie to coś w stylu 'Władcy pierścieni", a szkoda. Będzie to raczej kino familijne. Tak jak kolega pisał kilka postów wyżej mogliby zrobić coś bardziej ambitnego, bo budżet mają, a i sama fabuła całkiem interesująca.

Dobrze, że chociaż obsada niezła. Cloogan w roli Hadesa to strzał w dziesiątkę.

ocenił(a) film na 7
maggie_magda

Raczej wątpie by tego nie zrobili. W filmie całkiem zmienili zakończenie i ciekawe jak teraz połączą wydarzenia z drugą częścią. Jestem bardzo ciekawa.