PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=453210}

Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
2010
6,4 96 tys. ocen
6,4 10 1 95638
4,6 25 krytyków
Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna
powrót do forum filmu Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

...nic nadzwyczajnego w tym filmie nie znalazłam. Wszystko działo się zbyt szybko i zbyt łatwo. Brak jakiejkolwiek ciekawej akcji, bo jak się jakaś zaczynała, to za chwilę się już kończyła. Słabizna. Gra aktorów, oprócz Thurman i Brosnana, przeciętna.
W mitologię (czy film był zgodny czy nie) zagłębiać się nie będę, bo film (i książka też) to tylko fikcja i twórca może sobie wymyślać co chce.

ocenił(a) film na 3
beatinha

Całkowicie się z Tobą zgadzam.. Od siebie dodam że ten film to jak miks najgorszych (według mnie) wątków! Jeśli ktoś szuka magii, znacznie lepszy jest Uczeń Czarnoksiężnika ;)

ocenił(a) film na 5
Zakerr

Ucznia Czarnoksiężnika jeszcze nie oglądałam, więc nie wiem jak to z nim jest :) Ale obejrzę :)

beatinha

A mi się wydaje że ani Uma ani Pierce nie zagrali też jakos wybitnie. ;p Jak dla mnie o wiele ciekawsza jest książka a w filmie pominęli wiele ważnych wątków, ale sam w sobie mi się podobał. :)

ocenił(a) film na 5
dramatix

W porównaniu z innymi ich filmami - faktycznie nie, w porównaniu z innymi aktorami w TYM filmie - tak ;)

beatinha

Faktycznie, gra Logana mnie tutaj nie zachwyciła, wręcz uważam że to jego najgorsza rola, ale na przykład Brandon T. Jackson wczuł się w rolę satyra. :) Albo Rosaria Dawson jako Persefona, Steve Coogan.. ;)