Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
2010
6,4 96 tys. ocen
6,4 10 1 95812
4,6 17 krytyków
Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna
powrót do forum filmu Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

SYF

ocenił(a) film na 1

Najgorszy film, jaki w życiu widziałem 1/10

box_pudlo

początkowo zapowiadał się dobrze, ale jak tylko zobaczyłam że zlikwidowali matkę i chłopak zwrócił zaraz uwagę na nową dziewczynę, to zaczęło się walić. Meduza i hydra wyjęte żywcem z mitologii, a Herakles i Perseusz usunięci, choć była o nich mowa na początku. Bo logicznie rzecz ujmując to oni zabili te dwa stworzenia, a tu nagle one żyją. Więc Percy załatwia identycznie jak poprzednicy, a co tam. Motyw z furią był ok. W mitologii jest kilka fajnych i nieznanych bliżej stworów. Można coś było wykombinować. A koniec mnie dobił. Luke jako samotny buntownik przeciwko bogom, syn Hermesa, patrona podróżnych, kupców i złodziei... A mógłby np. należeć do gangu wielbicieli Hadesa i pokazać, że nie jest sam i być bardziej wiarygodny. I ten moment, kiedy Posejdon przeprasza Percy'ego... A mogło być bardzo ciekawie;(

ocenił(a) film na 3
sunviva

"Meduza i hydra wyjęte żywcem z mitologii, a Herakles i Perseusz usunięci, choć była o nich mowa na początku. Bo logicznie rzecz ujmując to oni zabili te dwa stworzenia, a tu nagle one żyją. Więc Percy załatwia identycznie jak poprzednicy, a co tam" Jakbyś przeczytała książkę to byś wiedziała czemu te potwory są!!!!

Anonim97

szkoda że nikt na plakatach nie pisał, że aby oglądać ten film to trzeba najpierw książkę przeczytać. Ja nie mam nic przeciwko czytaniu książek przed filmem, w tym przypadku nie czytałam i po prostu piszę, co mi się nie podobało z punktu widzenia osoby, która mitologię zna, ale tej książki nie czytała.