PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=453210}

Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
2010
6,4 96 tys. ocen
6,4 10 1 95638
4,6 25 krytyków
Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna
powrót do forum filmu Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Spostrzeżenia

ocenił(a) film na 3

1.Percy przyjął śmierć matki,lepiej aniżeli gdyby przegrał mecz w piłkę nożną(gdzie niektórzy naprawdę ryczą w nieboskłony)
2.Cały film opowiada o tym,że ku swej własnej uciesze Bogowie schodzili na ziemię i bzykali niewiasty,a ich dzieci były trenowane do walki z.....
3.Który,Bóg jest na tyle sprytny,aby pozwolić sobie ukraść jakąkolwiek rzecz,no chyba ,że mowa o Dionizosie:D
4.Centrum nowoczesnego dowodzenia w chacie Luke'a
5.

chamber6

dobre, słuszne i ciekawe spostrzeżenia

chamber6

-no jeszcze nalezaloby dodac, ze szkola półbogów jest w lesie...tuz za winklem...wystarczy przebiec 2 metry
-po co spotykal sie Zeus i Posejdon na ziemi...skoro caly czas uprawiali balety na Olimpie?
film jest naszpikowany nielogicznosciami...cokolwiek by sie nie dzialo to i tak Percy musial wszystko super zalatwic.

i jeszcze przefatalny Pierce Brosnan...porazka

ocenił(a) film na 3
chamber6

Byłem w kinie na Avatarze i obejrzałem trailer Percy Jacksona i byłem zachwycony myślałem, że to będzie dobry film tymczasem jest to wielki badziew! Jak można nie poprawić tylu błędów w filmie! Zmarnowane 2 godziny!

użytkownik usunięty
chamber6

1. Zgadzam się. Ale weź pod uwagę, że nagle dowiedział się, że jest półbogiem i ktoś chce go zabić. Niektórzy przy napływie zły wiadomości po prostu przestają czuć wszystko, wpadają w apatię. Co nie mienia faktu, że brakowało mi trochę rozpaczy Percy'ego...
2. A ja wiem, z potworami? Żeby być godnymi nazwania dzieckiem boga? Żeby zostać herosem?
4. Bogowie greccy za sprytni nie byli... Nie byli wszechmocni, wszechwiedzący, poddawali się emocją.
5. Widocznie jego pasją były kompy :P Co w tym dziwnego? Kasy mieli pewnie jak lodu, to może. za dobre sprawowanie, mogli kupić co chcieli? :D

ocenił(a) film na 6

Tak, w pełni się zgadzam z pierwszym spostrzeżeniem, Percy w filmie jest nastolatkiem, a wiadomość o śmierci matki przyjął z kamienną twarzą, jak jakiś dorosły facet po przejściach. Zastanawiam się czy tak było w scenariuszu czy po prostu młody aktor nie potrafił zagrać takich emocji. Mogła mu się chociaż łezka w oku zakręcić bo ta scena była bardzo nieprzekonywująca.

ocenił(a) film na 4
moniska0790

Według mnie to aktor tutaj kiepsko zagrał. W ogóle ta fabuła bez sensu, tutaj świat się wali, on idzie uratować matkę i tak o przypadkiem ratuje świat. I ta kobieta Hadesa to ona właściwie ocaliła ludzkość. Sam pomysł wydawał mi się bardzo ciekawy, ale skończyło się wielkim rozczarowaniem.