Właśnie przeczytałem książkę, nie zachwyciła albo ja coś nie zrozumiałem bo: dzieciaki mają 13 lat i walczą z potworami a jak zaczepiają ich wyrostki to uciekają aż się kurzy, a przecież są herosami taki wyrostek nic nie powinien im zrobić ale jak Percy walczy z bogiem wojny (który ma nadludzka siłę) daje sobie z nim rade..... no bez przesady... i niewiem czy warto zabierać się za 2 część... (rozwaliło mnie jak bóg wojny mówi do dzieciaka "leszczu":D)
Powiem ci tak. Ja też miałem duże nadzieje w stosunku do książki, nie jest zła ale jeszcze dużo jej brakuje.
Zaczełem czytac Morze Potworów i powiem szczerze że początek to porażka...
a co do filmu ...to po zwiastunie widac że Jackson niewiele się trzymał orginałowi.
jak dla mnie ksiazka byla fajna pozytywna, zwykle czytam inne... ona jest podobna stylem do pierwszych trzech czesci pottera...
film bedzie odbiegal ale to moze byc ciekawa odmiana...
zobaczymy...
Herosom w tej książce nie wolno krzywdzić śmiertelników, nie mają też broni, która by ich raniła, więc jak niby mają walczyć z większymi od siebie wyrostkami?
Nawiasem mówiąc, naprawdę świetna jest trzecia część, polecam :) będzie w lutym/marcu
PS. Co jest złego w "leszczu"?
Wczoraj przeczytałam książkę (porwałam bratu) i muszę przyznać, że spodobała mi się. Do tego stopnia, że w najbliższym czasie wybiorę się po kolejne części. Trochę zalatuje potterem, ale jest równie dobra. Połączenie świata ludzi z mitycznymi bogami było strzałem w dziesiątkę. Oby kolejne części mnie nie zawiodły.
Moim zdaniem książki są Świetne ;)
Kupiłam sobie trzy w przeciągu tygodnia ;)
Czekam niecierpliwie na 4 ! ;D