PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=453210}

Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
2010
6,4 96 tys. ocen
6,4 10 1 95656
4,6 25 krytyków
Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna
powrót do forum filmu Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Zgadzam siię z tobą!!!
wWiele scen pominięto!!!
I te wyrocznie i Clarrisss i Aresa- boga wojny
I o tym luku dowiaduje sie na samym końcu a nie wczasie drogi do OLIMPU!!!!!!
:@ :@ :@ A ta Hydra wystepuje dopiero w 2 częśći a nie w pierwszej co to ma być!!!!!!!!!

Książka o wiele ciekawsza

Movie_Girl_10

"Ksiązka o wiele ciekawsza" - dyskusyjne i bardzo subiektywne. Moim zdaniem, masz rację, ale moje zdanie także jest mocno subiektywne.

Po przeczytaniu książek z serii (1-4, piątej nie ma w książnicy pomorskiej), które specjalnie przeczytałem po obejrzeniu filmu (z ciekawości) zmieniłem na temat filmu zdanie. Błędy popełnione przez ekipę filmową są tragikomiczne. Te, o których ty piszesz to akurat błahostka.
Jestem ciekaw, jak oni chcą wyjść z takiego dna, jakie sobie stworzyli, aby utworzyć drugą część - biorąc pod uwagę, że w pierwszej NIE PRZEDSTAWILI większości istotnych faktów dotyczących sagi (które były dostępne w książce) ORAZ zmiany, jakie wymyślili (mam wrażenie, że w celu upodobnienia do HP?) mogą spowodować głębokie zamieszanie.
Osobiście, życzę powodzenia w wytłumaczeniu czytelnikowi, dlaczego Annabeth chciała zabić Percy'ego (nigdy go nie atakowała), kim jest Clarriss, dlaczego Ares go tak nienawidzi itd...