Książkę przeczytałam naprawdę szybko bo w jeden dzień. Na wieść o filmie naprawdę się cieszyłam. Nie dawno obejrzałam zwiastun i jestem zawiedziona po pierwsze
Anabeth jest brunetką a była blondynką w filmie pomiędzy nią i percym zaczyna iskrzeć a w książce są pomiędzy nimi sprzeczki i to dodaje jej humoru.
Grover był ciamajdą a w filmie nie przynajmniej tak wygląda. Jest coś z bitwą akcja w lesie to było tylko podczas zabawy w lesie i to nie jest bitwa. Postacie są grane przez 17 latków ale cóż hollywood. Czekam na film zobaczymy!!!
Jak dobrze pamiętam oni całowali się dopiero w Titan Crouse(Klontwa Tytana) czy jakoś tak. To co mi się spodobało w pierwszych dwóch częściach to brak wontku miłosnego. A w filmie musieli oczywiście dodać... Książkę oceniłbym na 9999999999.../5
A film po prosu 4.5/5(jeszcze go niema więc nie jestem tego pewny). Wygląda na całkiem porządny i przemyślany, mimo iż strasznie dużo pozmieniali...
Moim zdaniem książka jest suuuper i tez ja przeczytałam w trymiga XD
Co do filmu...wiecie film to tylko ekranizacja książki więc nie można od nich wymagać, że będą się trzymać szczegółów...no ale tego z Annabeth i Percy'm mogli by się akurat trzymać...XD
Ale wydaje mi się, że film i tak będzie fajny, a zwłaszcza, że gra tam Loganik XD
Braciszek zmusił mnie do przeczytania tej książki.
Na zwiastunie już było widać wiele niedociągnięć, ale cóż.
Jak to już było powiedziane.: "film to tylko ekranizacja książki więc nie można od nich wymagać, że będą się trzymać szczegółów."