Mimo że lubię bohaterów to film mimo wszystko jest błędem.Po pierwsze co robi Persefona
w Hadesie w dniu przesilenia jak powinna być u swojej matki.Po drugie Atena jako dziewica
nie powinna mieć dzieci.Co prawda cieszę się że w filmie nie gra jakiś 13 latek synuś
mamusi głównej roli.Uważam że Logan Lerman dobrze gra.Nie mam również zastrzeżeń
do gry Jake Abel jednak prawie cała reszta to niewypał.Obóz herosów wygląda jak jakaś
stara wioska a zbroje na plastikowe.Ponadto scena z lecącym autem była tak nierealna że
szkoda gadać.Jak niektórzy z was nie widzę porównania do Harrego Pottera ale film trochę
mnie zawiódł.
Film zawodzi i owszem ;/ Mnie najbardziej nie podobała się rozbieżność między filmem a książką . Wiele wątków zostało pominiętych albo zmienionych . Mam nadzieje że jak powstanie druga cześć to może będą w niej te pominięte . Patrząc na film nie czytając książki to da się go oglądać i jest nawet przyjemny :) i zgadzam się z tobą Logan Lerman i Jake Abel odegrali swoje rolę fantastycznie ;D
dzięki ja czytałam całą serię i Zagubionego Herosa i też mi się bardziej podobają książki.
Ja juz skończyłam czytać sage no kończe ostania część i zaczyna przygodę z sagą o bogach egipskich ;) wprost uwielbiam tego pisarza ;D może kiedyś i z tej sagi o Egipcie zrobią film ;P
Film zawiódł... Czemu? Bo nie odwzajemnił książki...
A te twoje... cosie tam... Nie wiem, jak to nazwać. ;p
1. W książce Persefony nie było, więc widać - Chris tu zawinił...
2. Atena - w książce jest wyjaśnione jak to sie stało... Ale tylko Atena. Hera i Aretemida dzieci na przykład nie miały. ;p
3. Obóz Herosów... - No cóż... W książce był oryginalniejszy, aż sama chciałabym tam trafić. <3 Zabrakło mi w filmie tych cudownych, oczoje*nych, pomarańczowych koszulek... I Pana D. który był duchem obozu! Halo! Gdzie on się podział? Gdzie mój ukochany Bóg wina? xD
4. Odświeżysz mi pamięć? xD Nie pamiętam, żeby jakieś auto latało. O_o Chyba, że to w kasynie? No nic... To już wina reżysera... I znowu... W książce tego nie było. xD
I tak się ukazują kolejne dowody na to, jaki to beznadziejny reżyser. ;f